Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur man bygger rullburar

Roll burar används i terränggående fordon och bilar ras för att förhindra skador på fordonet i händelse av en olycka där fordonet välter. Buren är utformad för att stoppa de krossande krafter som kan påverka en bilens tak under en rulle, eftersom metallen taket själv inte kan skydda föraren. Rullburar är tillverkade av stålrör och har en geometrisk konstruktion för att öka stabilitet och styrka. Saker du behöver
Måttband Sida 2 1/2-tums stålrör
Metal röravskärare
Brace
Vise
MIG svetsare
Bockverktyg eller metall Bender
320-grit sandpapper
Automotive primer
Automotive måla
Visa fler instruktioner
1

Mät inre (eller yttre) mått bilen där bur kommer installeras med ett måttband. Använd dessa mätningar för att utforma bur. I detta fall kommer vi att bygga en 30-tum höga och 70 tum breda bar störtbåge.
2

Lägg bredden till två gånger höjden du har mätt att komma med en längd på rulle bur bar. I detta fall är den totala längden är 130 inches.
3

Skär en 2 1/2-tums (eller tjockare, upp till 4-tums diameter rör kan användas) rör till det totala längd du kom med i steg 2 med en metall såg eller röravskärare.
4

in röret i ett stag så lite mer än 30 inches av röret som sträcker sig ut från skruvstäd. Det extra utrymmet är att ge utrymme för den böj som kommer att placeras in i röret.
5

Värm området röret nära skruvstäd och, med hjälp av en bockningsverktyg, böja röret i 90 graders hörnvinkel. Eller, för in röret i en metall Bender på 30-tum märke och utför en 90-graders böj, om du har tillgång till en metall Bender.
6

Upprepa steg 4 och 5 på den andra sidan av röret, se till att den slutliga, totala längden är fortfarande de 70 inches du mätt till att börja med.
7

Låt svalna och sedan grov sand utsidan med 320 grit sandpapper, prime med fordonsindustrin primer och avsluta den med ett lager av bilfärg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102915.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.