Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Gas spara tips på en 4X4

En fyrhjulsdrift är ökänd för låg bränsle körsträcka, men Bränsleekonomimärkningen tips hjälper spara på gas. Dessa tips gäller oftast två-hjulsdrivna fordon samt, men arten av fyra Wheeling förstorar de inblandade besparingar. Ett tips som inte är med på listan är att helt enkelt köra 4X4 så lite som möjligt, kanske bogsering till evenemang med mer bränsleeffektiva fordon. Växling och engagerande

skiftande i en fyrhjulsdriven innebär att växla upp eller ner för den typ av terräng, men det innebär också ingrepp eller urkoppling av fyrhjulsdrift. På underhållna vägar, körning med alla engagerade hjul minskar bränsleförbrukningen och ger en enorm mängd slitage på ditt drivsystem. Typiskt är på väg körning sker på mycket högre hastighet än off-road, och fyrhjulsdrift mekanismen är inte utformad för den typ av prestanda som krävs för belagda vägar. Addera långsam och stadig

Vid körning i knepiga terrängen, upprätthålla en konsekvent låg hastighet. Spinning dina däck är ett slöseri med bränsle och skapar fler problem än det löser, eftersom den förhindrar slitbanan av dina däck från att få dragkraft. Använd en låg växel, även om automatiska växellådor, och lätthet genom sölgrop. Inte bara kommer denna strategi att spara bränsle, det kommer att slippa att räkna ut hur man tar bort din bil från en lera hål när det blir mired ner.
Stanna i samklang

hålla din motor i samklang är en viktig faktor för att spara bränsle. Byt oljan regelbundet och använda syntetisk olja eller en blandad sort för sin höga stabilitet. Använd godkända reservdelar för dina kontakter, filter och andra delar. En väl fungerande motor drar mindre bränsle och presterar bättre under stress. Håll ett öga på kylvätskenivån eftersom det fungerar som ett tidigt varningssystem för många olika motoralternativ fel från blåsta packningar vid sviktande avgiftssystem.
Mud Däck och Pavement

Mud däck är perfekt för användning på grusväg och gropar lera, men de är inte väl lämpade för användning i terräng. Köra lera däck på en asfalterad väg skapar onödigt slitage och värme på däcken, vilket resulterar i mer frekventa däck ersättare. Mud däck på trottoaren skapar också en kraftig minskning av bränsleförbrukningen orsakas av felaktig energiöverföring mellan dina däck och vägbana. När du hör en fyrhjulsdrift med lera däck kör på vägen, hör du bokstavligen bränsle som omvandlas till ljud energi i stället för att omvandlas till rörelse framåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102999.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.