Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Polaris sportsman Oil Change Instruktioner

Om du äger en Polaris Sportsman 4x4, då är det viktigt att du utför rutinunderhåll enligt bruksanvisningen som medföljer fordonet. Mest Polaris Sportsman modeller behöver ett oljebyte var 1000 miles. Men om du har nyligen köpt din Sportsman, måste du göra ett inbrott oljebyte efter en månads användning. Det är också viktigt att använda Polaris Premium 4 All Season syntetisk motorolja, som är tillverkat speciellt för Polaris 4-takts motor. Om det behövs, är det möjligt att använda andra API certifierade SH oljor med en 0W-40 vikt rating. Saker du behöver
API certifierad SH 0W-40 olja
Tänger
mekanik handskar
Catch pan
Oljefilter
luddfri trasa
Olje-filter skiftnyckel
Momentnyckel
Hylsnyckel
Tätningsbricka
Visa fler instruktioner
1

Park idrottsutövare på ett plant underlag. Använd en luddfri trasa för att rengöra komponenter omger avtappningspluggen, som finns på den nedre delen av oljetanken. Också, rengör botten av motorn. Vrid motorn på, och låt den gå i 3 minuter, och sedan stänga av den. Placera drain pan under oljetanken.
2

Avlägsna oljepluggen med en hylsnyckel. Låt oljan rinna av helt, vilket kan ta upp till 5 minuter. Installera en ny tätningsbricka på oljeavtappningspluggen medan oljan rinner från oljetanken. Använd en momentnyckel, inställd på 14 och 17 foot-pounds att installera avtappningspluggen.
3

Lossa nedre slangen olja leverans från oljetanken, som finns på den motsatta sidan av oljetanken ur avtappningspluggen. Ta skärmen montering, och rengör den med en luddfri trasa. Sätt tillbaka skärmen kopplingen och vrida det medurs minst 2 1/2 varv så att den skruvar tätt i tanken gängorna. Det är viktigt att begränsa det maximala vridmomentet av skärmen montering till 25 fot-pounds eller mindre. Beslaget bröstvårta bör komma till inriktning med passande märket på tanken. Installera om oljeledningen till montering.
4

Använd en oljefilternyckel att ta bort den idrottsutövare oljefiltret, som ligger bredvid oljestickan. Applicera en tunn film av motorolja på packningen på det nya oljefiltret och vrid den på oljefiltret bröstvårtan. Vrid oljefiltret för hand inte mer än tre fjärdedelar av en sväng när det har börjat att täta med motorn.
5

Ta bort avtappningspluggen på nedre högra sidan av vevhuset, vilket kommer frigöra ungefär en kopp motorolja. Skruva bort avtappningspluggen på att använda en momentnyckel inställd på 14 foot-pounds.
6

Dra ut oljestickan, och tillsätt 2 liter olja. Skjut oljestickan igen.
7

Sätt växelväljaren i "Neutral", och se till att handbromsen är åtdragen. Prime oljepumpen genom fastspänning ventilationsledningen 2 inches från oljetanken. Låt motorn köra i upp till 20 sekunder. Ta bort klämman från utloppsledningen, vilket bör pressa, indikeras av en ström av luft. Upprepa Evakueringsrutin om du inte hör rusa av luft i utloppsledningen. Inspektera motorn för oljeläckor, och kontrollera oljenivån med mätstickan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102803.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.