Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur du ändrar en 99 Chevy Tahoe Seal Transfer Case

Som ett fordons ägare, är det oundvikligt att det kommer en tid när du stöter på den fruktade oljefläckar på uppfarten. Även med regelbunden vård, kommer packningar och tätningar förlorar sin förmåga att göra sitt jobb under tiden och kommer att behöva bytas ut. Att ersätta dem vid första tecken på läckage ska förhindra att problem förvärras och kostar mycket mer att reparera senare. Saker du behöver
stoppklossar
12-tums med 12-tums träkloss
Floor Jack
1/2-tums enhet socket uppsättning
Gul märkning krita
skiftnyckel Box slut ställa
Maskeringstejp
glidhammare
Flathead skruvmejsel
Vaselin
Ny tätning
Seal föraren
New tätningshållare
Ny boot klämma
Pressverktyg

Visa fler instruktioner
1

kilar Placera hjulet bakom bakhjulen och höja fordonet på ena sidan med domkraft så högt och säkert som möjligt. Placera en pallbock under fordonet och placera den under en fast kontaktpunkt såsom rambalk och sänk domkraften tills hela fordonets vikt vilar på stand.Repeat för den andra sidan av fordonet så att hela fronten är höjs.
2

Placera domkraft under växellådan, placera en träbit på domkraften, och jack upp överföringen precis tillräckligt för att ta sin tyngd av tvärbalken. Ta bort de fyra skruvarna på ändarna på tvärbalken med hylsnyckel och ta bort tvärbalken.
3

Ta bort den främre drivaxeln på överföring fallet genom att först bända öppna klämman säkra den svarta kängan till axeln med en skruvmejsel. Skjut boot framåt.
4

Mark oket på axeln och flänsen den är ansluten till med en gul märkning krita så att du kommer att kunna senare ihop axeln i rätt position.Remove den bultar och remmar ansluter axeln till flänsen med en låda fast nyckel och skjut axeln till den bakre tillräckligt långt för att frigöra den från differentiell flänsen och lägre det. Vira tejp runt kardanknut för att hålla ändlocken från att falla av. Dra ut axeln av överföringen fallet.
5

Hook slutet av glidhammare i ett av hålen i tätningen hållaren och skjut hammaren tillbaka ordentligt för att dra tätningshållare loss och ta bort den . Använd en skruvmejsel för att bända den gamla tätningen ut.
6

Smörj den nya tätningen läpparna med vaselin.
7

Drive tätningen på plats med ett sigill föraren genom lining tätningen med sitt säte, placera packningen föraren över tätningen och knacka försiktigt med en liten hammare tills ordentligt. Installera den nya hållaren över installerade tätningen på samma sätt som du installerade förseglingen med hjälp av tätningen installationsprogrammet att knacka det på plats.
8

Skjut den bakre delen av främre drivaxel i överföringen. Ta bort tejpen från den kardanknut, line up markeringarna på oket med märkena på fläns och skjut på den på flänsen.
9

Installera locken och deras bultar på flänsen församling. Dra ordentligt
10

Skjut gummistövel över överföringen fallet axeln och montera den nya klämman genom att pressa sina ändar tillsammans med crimptång.
11

tillbaka tvärbalken och sina fyra bultar, dra åt ordentligt och ta bort domkraften och träblock. Sänk fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102941.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.