Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Däcken betyder Gas Mätarställning

genomsnittliga gaspriserna har stigit nästan oavbrutet under det senaste decenniet. Denna trend förväntas fortsätta i framtiden. Många förare gör allt de kan för att öka sin bränsleekonomi och minska mängden gas som de använder. En god kunskap om däck och hur de påverkar gas körsträcka kan hjälpa dig att spara gas. Hålla dina däck i gott skick kan göra din bil säkrare samt spara pengar. Under-inflation

Under-pumpade däck har en större kontaktyta med vägen. Detta innebär att det finns mer friktion att övervinna när man trycker på gasen och bilen börjar röra sig. Mer friktion gör att motorn arbeta hårdare, som använder mer gas. Under-inflationen av däck orsakar också att däcken slits ut snabbare, vilket påverkar säkerheten för din bil.
Over-inflation

Over-inflationen av däck orsakar motsatta problemet med för lågt lufttryck. För lite däckets yta är i kontakt med vägen. Detta gör att motorn arbeta hårdare och förbrukar mer gas för att sätta tillräcklig press på väg att starta moving.The rätt däcktryck beror på vikten och storleken på din bil så mycket, eller mer än, vilken typ av däck du har. Du kan hitta rätt däcktryck för din bil på en dekal på förarsidan dörrposten, ett klistermärke i handskfacket eller i bruksanvisningen för din bil. Kontrollera lufttrycket i däcken varje månad, eller oftare vid kallt väder.
Rullmotstånd

rullmotstånd mäter hur mycket däcket fastnar på trottoaren, vilket påverkar hur hårt motorn måste arbeta för att få bilen i rörelse. Lågt rullmotstånd kan öka gas körsträcka med så mycket som 2 miles till gallon. Korrekt inflation bidrar till lägre rullmotstånd. Vissa däck är också konstruerade för att ha lågt rullmotstånd. Exempelvis radialdäck har en lägre rullmotstånd än diagonalbältdäck.
Slitbaneslitage

Utslitet däck har mer gummi i kontakt med vägen än vad som är nödvändigt . Detta väcker rullmotstånd för däck och sänker gas körsträcka. Regelbundet kontrollera din däckets slitbana, och byt dina däck när de är utslitna. Nya däck kan spara så mycket som $ 100 per år i gas.
Kväve pumpade däck

Vissa säger att fylla dina däck med rent kväve istället för vanlig luft kan öka bränsleeffektiviteten . Teorin bakom idén är att kväve molekyler är större än de andra molekyler som bygger upp regelbunden luft. De större kvävemolekyler läcka ut ur däcket långsammare, vilket ökar den tid som dina däck håller ett bra lufttryck. Syret i reguljär luft också kan orsaka några skador på insidan av tire.However, kritiker av denna metod notera att regelbunden luft mestadels kväve ändå, och däcken slits ut från vägslitage långt innan syret inuti däcket kan skada däcket nog för att påverka däckets pressure.The kostnaden för att fylla ett däck med kväve är också mycket högre än luftpumpen på bensinstationen. Kritiker säger att du kan få samma effekt genom att kontrollera lufttrycket i däcken regelbundet och hålla dina däck ordentligt pumpade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101323.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.