Hur Justera Serpentine Belt på en Toyota Sienna V6

Toyota Sienna V6 använder serpentin bälte, även kallad multi-tillbehöret drivrem, att kontrollera alla motor tillbehör: servostyrning, luftkonditionering kompressor, vattenpump och generator. Ligger på framsidan av vevaxeln, ormliknande bältet vindar runt remskivorna anslutna till de olika tillbehören och slutligen runt en spännrulle som håller bältet på rätt kontakt spänning så att alla motortillbehör engagera ordentligt. Justera Serpentine belt på en Sienna V6 är en enkel gör-det-själv-projekt som kräver rätt storlek skiftnyckel. Saker du behöver
Toyota Sienna V6
Serpentine belt
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att säkra Sienna V6 motor är kall, då Se till att bilen är i parken, är av tändningen och nyckeln tas ur start för att förhindra varje möjlighet till motorn ingrepp under bältet justering.
2

Hitta spännaren, den viktigaste remskiva som styr serpentin generatorremmen, och montera en 1/2-tums skiftnyckel över spännare skruven på utsidan av skivan.
3

Vrid nyckeln långsamt åt höger och titta bandet för att bestämma om slacket minskar allteftersom sträckaren dras åt. Fortsätt att vrida eller dra, är bulten tills allt slack i bältet borta och bältet sitter åt, men inte sträckt, mot spännarremskivan hjulet.
4

Ta bort nyckeln och stäng huven .
5

Starta motorn, som en motor som startar utan problem indikerar att serpentin bandets spänning är tillräcklig för att engagera generatorn. Lyssna efter någon skrikande av bandet, vilket indikerar att ytterligare åtdragning krävs.
6

Upprepa steg 1 till 4, om så är nödvändigt, tills motorn startar utan incidenter och bältet är tyst.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123894.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.