Hur man rengör och reparerar en EGR Ventil

Om bilens motor går på tomgång ungefär, har förlorat makten eller dess bränsleekonomi har märkbart minskat, är det möjligt att du har en fast EGR ventil. Medan en EGR-ventil är inte repareras på grund av sin slutna konstruktion och användning av ett vakuum membran, kan en klibba EGR ventil ibland återlämnas till väl fungerande skick med en noggrann rengöring. Om det inte fastnar, kan regelbunden rengöring förlänga dess livslängd. Saker du behöver
Maskeringstejp
Pen
Hylsnyckelsats
Små stålborste
Förgasare Cleaner Review Rags
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera EGR, eller avgasåterföring, ventilen på motorn. Det kommer att vara en tillplattad rund apparat, vanligtvis monterad på sidan av motorn på insugsgrenröret, eller på änden av ett rör. Det kan ibland vara placerad på baksidan av motorn, monterade på ett långt rör. Det kommer att ha en eller flera vakuumslangar fäst vid den, och om det är elektriskt eller kontrolleras, kommer det att ha en eller flera trådar också ansluten.
2

Placera fordonet i parken, som den akuta broms, höja huven, och starta motorn. Låt motorn nå arbetstemperatur, Rev motorn några gånger och titta på EGR-ventilens kolv. Om det inte rör sig alls när du rev ​​motorn, är ventilen defekt och bör bytas ut. Om ventilen arbetar och kolven rör sig armen när du rev ​​motorn, fortsätt med rengöring av ventilen.
3

Markera alla slangar och sladdar som är anslutna till EGR-ventilen med bitar av maskeringstejp och en penna för senare ominstallation.
4

Dra slangarna från ventilen och koppla bort alla kablar. Inspektera alla slangar och kablar som kommer från ventilen efter sprickor eller hål. Om du hittar sprickor eller defekter i slangar eller ledningar, måste de bytas ut.
5

Använd hylsnyckel för att lossa skruvarna som håller ventilen på insuget och ta bort dem. Om ventilen är monterad på ett rör, ta bort bultarna som håller röret till motorn. Dra ventilen från motorn.
6

Använd en liten stålborste för att skrubba bort avlagringar från runt öppningarna i ventilen och röret, om det är så utrustad.
7 < p> Spray förgasare renare i öppningarna som kompis till motorn och avgasportar, och se till att grundligt njuta öppningarna, och att eventuell överflödig renare att köra bort, ta bort avlagringar med det. Om ventilen inte elektroniskt, kan det läggas i blöt i en hink med delar renare i 30 minuter i stället. Torka EGR-ventilen med en ren trasa
8

och det torka thoroughly.Reinstall EGR ventilen i omvänd ordning mot demonteringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123843.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.