Hur man installerar en Serpentine Belt på en Cheva S10 Pickup

De 1994-2003 Chevy S-10 mickar har samma Serpentine belt-routing process. Den serpentin bälte är ett komplett bälte som kontrollerar alla tillbehör remskivorna på framsidan av motorn. När Serpentine belt raster, det orsakar alla tillbehör på motorn slutar att fungera. Den Serpentine belt på 1994-2003 Chevy S-10 pickup kan bytas på bara några minuter. Saker du behöver
3/8-tums enhet slagjärn
Anteckningar
Pen
ny rem
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på Serpentine remspännaren. Remspännaren är det som håller spänningen på remmen så att remmen lossnar inte av remskivorna. Remspännaren ligger direkt under generatorn. Spännaren har en 3/8-tums fyrkantig öppning precis nedanför remskivan på spännaren.
2

Lokalisera Serpentine belt-routing diagram på toppen av fläktkåpa ovanför radiatorn. Diagrammet är en ritning av den Serpentine belt dirigeras runt remskivorna. Om du inte hittar en serpentin bälte diagram, ta en penna och anteckningsblock och dra ut den exakta riktningen att Serpentine belt dirigeras över remskivorna och spännaren.
3

Skjut 3 /8-tums enhet pull bar in den fyrkantiga öppningen på remspännaren. Vrid remspännaren moturs för att lindra spänningen bort av bältet.
4

Skjut remmen från remspännaren med andra handen. Låt spännaren gå tillbaka till sin normala plats. Avsluta ta bort Serpentine belt från de återstående skivorna. Dra ut bältet och ställ in den på sidan.
5

Skjut bältet och lägg remmen runt vevaxeln remskiva först. Följ sedan bältet-routing diagram för dirigering bältet över de återstående skivorna. Var noga med att lämna remspännaren till sist. Det är så det blir lättare för dig att glida bältet på spännaren medan du håller spännaren över.
6

Skjut 3/8-tums enhet bar tillbaka i den fyrkantiga öppningen på remspännaren . Vrid remspännaren medurs. Skjut remmen över toppen av remspännaren. Frigör remspänningen så att det spänningar mot bandet. Spännaren kommer att hålla rätt spänning mot bandet.
7

Inspektera bältet för att se till att det dirigeras exakt sätt som bilden visar. Även inspektera att vara säker på att bältet är ordentligt isatt i remskivorna.
8

Veva motorn. När motorn är igång, gå tillbaka och inspektera bältet igen för att se till att bältet löper jämnt över remspännaren och att bältet sitter kvar inne i rullarna.
9

Stäng av motorn och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123871.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.