Hur man byter Lambdasonderna på en '93 Dodge Dakota

Syresensorn på en 1993 Dodge Dakota är en liten elektronisk apparat som hjälper till att kontrollera utsläppen genom att skicka data till en färddator som gör det möjligt att övervaka och justera bränslet -till-luft-förhållandet i lastbilens förbränningskamrar. Som med alla bildelar, kommer syresensorn varar inte för evigt, och kommer så småningom att behöva bytas ut. Saker du behöver
ersätter syre Ratchet sensor
eller 22mm skiftnyckel
22mm socket eller "lambdasond" socket
antikärvningsmedel
Visa fler instruktioner

1

Leta Lambdasonderna. Gör detta genom att starta längst bak i Dakota avgasröret och flytta upp mot huven på lastbilen. En Dodge Dakota har två lambdasonder på sin avgasgrenröret, en precis innan katalysatorn och en omedelbart efter katalysatorn. Lambdasonderna kommer att se ut feta cylindriska pinnar med en tråd kluster kommer ut ur spetsen.
2

Koppla syresensorn s ledningar från kabelhärvan. Var försiktig när du drar givarens kontakten ur kontakten så den elektriska kontakten inte är skadad.
3

Använd en skiftnyckel eller Ratchet och uttag för att lossa och skruva syresensorn från avgasgrenröret . Eftersom syre sensorer har en tendens att fastna eller "frysa" på plats, kan du behöva för att utöva extra kraft för att få loss den.
4

Applicera ett tunt lager av antikärvningsmedel till gängor av den nya syresensor. Detta för att säkerställa en smidig installation och kommer också att göra det lättare att avinstallera väg.
5

Skruva den nya syresensorn i Dakota grenröret och använd din skiftnyckel eller Ratchet och uttag för att dra åt den ner. När detta är gjort, plugg sensorns ledningar i det elektriska kontaktdon, och den nya sensorn kommer att vara klar för drift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123866.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.