Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Klädsel >> Content

Hur fixar biltak

Åtgärda bilens tak kräver att den viktigaste komponenten - headliner - bytas ut om det yttre taket deformeras och det inre taket är slapp. Headliner är faktiskt metallskölden täcker bilens toppen. Det omfattar interiörlister och innertaket. När du river headliner, måste du investera i ett konkret lim för att säkra din nya taket. Samråda med en professionell auto reupholster butiken om du stöter hakar ersätter biltaket. Saker du behöver
ersätter headliner
Philips skruvmejsel
skiftnyckel
spetstång
Pensel
Betong lim
Hårtork
Saxar

Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Öppna alla bilens dörrar så att bilens interiör kommer att vara väl ventilerade vid arbete med kemikalier och att ge mer utrymme för dig att arbeta.

2

bort först headliner trim. Använd en Philips-skruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller fast fodret s klippet. Använd en skiftnyckel för att flytta ut några bultar som håller fast fodret sele rem.
3

När headliner trim tas bort, skala bort nypa-svetsning trim tillsammans med takreling, för hand. Från den nedre bakre hörnet av bakrutan, lokalisera metallen beklädningsdetalj och ta bort skruvarna som sitter med en Philips. Lossa takbelysning lins, lök, och infattningen genom att skruva bort dem med en Philips. Dewire lampa med tång. Unsnap lökens trådändar från sin plast hölster. Notera om hur ledningarna är inställd för att veta hur man ska dra om efter headliner installationen.
4

Slutligen, ta bort den faktiska headliner panelen med början från de främre hörnen. Dra kanterna ner, försiktigt från metall järnväg, arbetar mot ryggen. Med headliner borta, ta bort eventuella metallklämmor bågar som du ser. Notera om hur de var placerade.
Installation
5

Låt ersättare headliner att sitta i solen ett par timmar så att dess material är böjligt. För in originalen bågar på den nya headliner som de var placerade på den gamla headliner. Skjut stängerna som följde med den nya headliner i långsamt för att inte skada materialet. Kontrollera att stängerna är korrekt placerade i fickorna. Med en pensel
6

, tillämpas kontakta cement lim längs ytterkanterna av biltaket. Låt den för att ställa i 10 minuter så att den blir klibbig. Bakifrån, installera fören tillbaka i det markerade hålet där det ursprungligen ur. Snap mitten båge in sina plastclips.
7

Ställ headliner med bifogade trim till omkretsen av bilen. Applicera ett tunt lager av klister på utsidan av omkretsen så att headliner säkrar i tätt.
8

Fäst bezel, lökar och lätta objektiv. Jämna ut eventuella inre rynkor innertaket med hetta på den med en hårtork inställd på den högsta inställningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-upholstery/123545.html

Previous:
Next:

bil Klädsel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.