Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Vilka produkter från mitt hus Kan jag tvätta utsidan av min bil med

Använda tandkräm för att rengöra din bil är inte så galet som det låter,? Det kan användas för att polera smutsiga krom. Oavsett om du är en miljömässigt ansvarsfull medborgare eller bara letar efter sparsamma hem lösningar, kan du rengöra din bil med hjälp av ingredienser från ditt kök, skjul tvätt eller verktyg. Få dina svampar och borstar redo. Flytande diskmedel och pulverform tvättmedel
Rengöringsmedel

du normalt skulle använda för att diska eller tvätt kan användas för att tvätta en smutsig bil. Formeln är följande: för varje hink vatten, tillsätt 1 kopp diskmedel. För extra städning makt, tillsätt 4 msk vanligt pulverform tvättmedel och rör om vattnet väl tills pulvret löst sig. Addera tvätt soda och bakpulver

Bakpulver, även känd som natriumbikarbonat, är ett gemensamt hushåll objekt som används ofta i bakning. En lösning av vatten och bakpulver gör en bra, milt rengöringsmedel för bilar. Detta är särskilt bra för rengöring av kromade delar. Applicera lösningen på bilen och torka med en luddfri trasa. För extra fet situationer använder tvätt soda, även känd som natriumkarbonat, vilket behandlas för att få en mer frätande eller alkaliskt pH-nivå än vanligt bakpulver. För varje hink med varmt vatten, tillsätt 1/2 läsk cup tvätt. Var försiktig --- Använd handskar när du använder detta, och tillämpa det försiktigt, eftersom lösningen är stark nog att skära fett och petroleum. Använd inte detta på glasfiber delar av bilen, eller du kommer att strippa vaxet avsluta av dem.
Baserad på vegetabilisk olja flytande tvål
< p> Om din familj redan använder gammaldags vegetabilisk olja flytande tvål, eller Kastilien tvål, använda den för att skapa en stark hemlagad rengöringsmedel för smutsiga däck. Kombinera 1/4 kopp vegetabilisk oljebaserad flytande tvål och en liter varmt vatten. Använd en hård borste för hjulen och reservdäck. För en mer tuff lösning, kombinera samma mängd av tvålen med 1/4 kopp borax, 1/2 tsk citronolja, och en tesked blekmedel. Denna version är tillräckligt stark för att ta bort all färg eller envis vitaktig byggs upp på däck, tillbaka dem till deras ursprungliga djup svart färg.
Vinäger

Vinäger är användbart för städning vindskydd, fönster och speglar. Kombinera 3 delar vit vinäger med varje 1 del vatten, och placera den resulterande lösningen in i en handhållen sprayflaska. Spraya glaset generöst med lösningen, använda gamla tidningar för att torka bort det för att undvika ränder på glaset. För att hålla vindrutetorkare och glas fritt från frost och is under vintrarna, prova att placera vanlig vinäger-och-vatten-lösning till bilens vätskebehållare, så att du kan automatiskt spraya glaset och arbeta dina vindrutetorkare med det.

Läsk

Kolsyrade drycker innehåller tillräckligt med kolsyra och kan ta bort rost från krom och metalldelar. Använd en bomullstuss aluminiumfolie doppad i drycken för att försiktigt torka av korrosion fläckar, eller blötlägg metalldelar i en skål med läsk för 10 minuter innan skrubbning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122743.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.