Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att rengöra & Detail en bilmotor

En smutsig bil motor kan utlösa förödelse på dess prestanda och göra någon grimas när de öppnar huven. Medan rengöring och beskriver en bilmotor tar lite armbåge fett och en hel del tålamod, bör det göras regelbundet för att hålla gunk under kontroll. "Bredvid din färg, är din motor en av de dyraste delarna av bilen," enligt Auto Geek. "Det kan även vara anledningen till att du köpte bilen till att börja med." Om tvätta och polera din prisade besittning utan att misslyckas, börja ta hand om detaljerna under huven och lära sig att ge det nytt liv. Saker du behöver
plast matkassar
Gummiband
Tape
Tryckluft
lövblåsare nära Old pensel
skruvmejsel nära Old Commercial tandborste
avfettningsmedel
Detalj borste
tvätta mitt
Blower
Spray Protectant
Visa fler instruktioner
1

Värm upp bilens motor lite innan du rengör och detaljrikedomen. Den bästa tiden att göra detta är på morgonen efter att den suttit hela natten. Förbered motorn genom att täcka allt som inte ska bli blöt, inklusive luftfilter, mössor luftventilen, omslag ventil och olja tanklock. Använd plast matkassar och säkra dem med gummisnoddar eller tejp.
2

Använd tryckluft, en lövblåsare eller en gammal pensel för att ta bort löv eller smuts från grillen och ventiler. Innan ansökan ett avfettningsmedel, skrapa bort vid trånga hörn eller komprimerade områden i din bilmotor med en platt skruvmejsel eller en gammal tandborste för att avlägsna inbyggda på grime.
3

Placera en stor droppa pan under bilens motor att samla rester och för att skydda din uppfart eller garage golvet. Var noga med att avyttra innehållet ansvarsfullt i enlighet med stadens farligt avfall eller lagar återvinning. Låt pannan sitta i några dagar efter rengöring din motor att låta vattnet avdunsta.
4

Köp en kommersiell avfettningsmedel, helst en som är citrus-baserad och kommer i en sprayflaska, och tillämpa nog av det på din motor för en bra tid. Var noga med att spraya in i brandväggen och baksidan av motorrummet så långt ner som du kan gå. Låt avfettningsmedel penetrera smuts och sot i några minuter, sedan börja skrapa och skura bort på smutsen medan motorn fortfarande är våt.
5

Skölj avfettningsmedel från din motor med en trädgårdsslang med ett lätt tryck eller imma munstycke. Använd en detalj borste eller en tvätta mitt besprutas med varmt tvålvatten för att komma in i svåra att nå områden och skölj igen.
6

Undersök din bilmotor för områden som du kan ha missat under skrubbning process. Åter tillämpa avfettningsmedel missade områden och skrubba och skrapa igen tills allt är rent och gunk-free. Torka av motorn med en motorcykel torktumlare eller tryckluft, eller starta bilen och låt den gå på tomgång i fem minuter eller mer.
7

Stäng av motorn och spraya ett skyddande gummi /vinyl dressing på slangar , ledningar och plasthöljen som du kan få på en automatisk leverans butik. Torka eventuellt överskott med en torr butik trasa. Använd en hög tätningsmedel kvalitet vax för målade ytor under huven, men hålla sig borta från en som är karnaubavax-baserad eftersom det varar inte länge på en varm motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122729.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.