Svenska Bil >> bilentusiaster >> Veteranbilar >> Content

1966 Ford Mustang Panel Reparation

En tidig Ford Mustang nu är över 40 år gammal, och till skillnad från dagens bilar, var kroppen inte doppa-behandlade för att förhindra rost och korrosion. Mest unrestored Mustangs kommer att ha rost på flera områden, de vanligaste fläckar är hörnen på dörrarna, den främre kvartalet panelen bakom framhjulet och den bakre sidostycket. Små rost-genomföringar kan lätt repareras utan att behöva byta ut hela panelen. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Mekanik handskar
Paint-grade sprej mask
Nitril handskar
Sharpie penna
Kraftpapper
SAE 3/8 "spärrskaft och hylsor
SAE skiftnycklar
Kapskiva, luft eller elektriska
Metal kvarn
platt kropp fil
36-grit slipskivor
120-grit sliprondeller
vassa handen saxar eller en throatless skjuvning
Gas MIG svetsare setup för stål
Metal prep (fosforsyra baserade) katalog Dolly och hammare
plast spackel
Eastwoods bly fyllmedelssystemet
22-gauge galvaniserat patch stål
2-tums metallrör
Svetsning magneter eller panel-svetsning klipp
Snabb slipmaskin med 40-slippapper
80 -, 120 -, 220 -, och 320-grit sandpapper
slipblock
grundfärg
Visa fler instruktioner
1

Ta bort det främre kvartalet panelen och få avsnitt till en bekväm arbetshöjd. Nuvarande reparera bilen har en rost- igenom på den nedre delen av det främre sidostycket precis bakom ratten.
2

Identifiera gränsen för rost från insidan och utsidan av panelen. Markera ett kvadratiskt område som tar ut all rost och 1/2 "in bra, inte-rostad metall. Gör ett kraftpapper mönster av detta område. Rita mönstret på 22-gauge stål. Klipp ut plåstret. Detta område av kvartalet är nästan platt med en mjuk kurva.

Använd 2-tums rör som en stödjepunkt med Patche panelen ovanpå och händerna i vardera änden rulla patchpanel för att producera en mjuk kurva. Placera plåstret under kvartalet panelen för att kontrollera form och passform. Fortsätt att göra detta rullande åtgärd tills Patche passar konturen exakt. Det kan ta några lätta slag med metallbearbetning hammare för att få det rätt. Addera 3

Efter patchpanel är formad för att matcha kvartalet panelen, spåra konturerna av den verkliga plåstret kvartalet panelen. Klipp ut rostiga delen med en kapskiva bara lämnar sharpien spår linjen. Detta bör lämna precis rätt mängd utrymme för att svetsa i panelen med en full tjocklek svets för att fylla tomrummet.
4

Sand all färg från runt lappområdet med slipmaskin. Placera plåstret i hålet och håll med magneter eller clips. Gör den första svetsen på en enda fläck. Patch bör vara i nivå med panel på denna plats. Flytta till en annan plats 180 grader från första svetsen, se till att plåstret är nivå, och gör en annan punktsvets. Svetsa alla fyra sidor av plåstret på detta sätt och ta bort klämmorna eller magneter.

Fortsätt punktsvetsning runt plåstret om varje 1 tum, vilket gör att plåstret är nivån före varje svets. Använd dolly och hammare för att stöta metallen att anpassa. Fortsätt att punktsvets om varje tum i runt plåstret tills all sömmen är fylld.
5

Efter att svetsa, hamra svetsa svetsfogen med dolly och hammare för att platta till svetsfogen och lindra värmen inducerad metall stress.
6

Slipa svetsen platta inifrån och ut med 36-grit och sedan 120-grit. Kontrollera att det inte finns några hål som måste re-svetsas. Plåstret kan knuffas nästan slät med bara dolly och hammare och en kropp fil. Som en sista utväg

använda plast spackel eller bly i detta område. Om du använder plast filler, använd en god kvalitet ljus fyllmedel såsom Evercoat Z-grepp. Sand filler med 80-grit till form och nivå. Tjockleken bör vara något mer än 1/32 av en tum. Efter formning och utjämning, sand genom de övriga grit papper till fullo fjäder-kanten reparationen. Avsluta sanden med 320-slippapper och alltid använda en slipkloss.
7

Spray två lager grundfärg. När primern är torr sand platta med 320-grit sandpapper. Panelen är nu klar för final grundfärg och måla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/vintage-cars/93661.html

Previous:
Next:

Veteranbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.