Svenska Bil >> bilentusiaster >> Veteranbilar >> Content

Återskapa huvudcylindern i en 1966 Mustang

Den ursprungliga fabriken bromssystemet på tidiga Mustang var en fyrhjulsdriven trumma, antingen manuell eller makt uppsving, eller en framhjulsdriven skiva och bakhjulen trumsystem. Den 1966 Mustang hade detta system med en enda-kolv, så kallade "frukt-burk," huvudcylinder på brandväggen. Frukten-burk består av 15 delar. Rebuild kit är lätt tillgängliga, och ombyggnad kan fyllas i på ett par timmar. Saker du behöver
Stoppklossar
Skyddsglasögon
mekaniker handskar
SAE flare nut skiftnycklar
SAE 3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Tryckluft
Internt våren Tång
Bromscylinder finslipa
Variabel hastighet drill
Bromsrengöringsmedel
Medverkande Blast måla
Silver Cad måla Flighter Gold Cad måla
Aluminum pajform
Småcontainer
Bromsvätska
Huvudcylinder ombyggnadssats
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på ett plant underlag och chock bakhjulen. Koppla bort bulten från bromspedalen genom huvudcylinderns tryckstång under instrumentbrädan. Flytta till brandväggen och koppla ur bromsen linje från framsidan av huvudcylindern. Fånga bromsvätska i en lämplig behållare och inte får något på färgen. Ta bort de två muttrarna som håller huvudcylindern till brandväggen. Ta huvudcylindern till en ren arbetsyta.
2

Avlägsna gummistövel över tryckstången. Använda interna tång våren klipp, ta bort fjäderklämman. Den inre fjädern ska trycka ut kolven, om inte, använd tryckluft genom bromsledningen montering. Placera en trasa över kolven öppnar för att hindra kolven från att flyga ut som en projektil. Ta bort huvudcylinder GJP, bromskontakt och bromsledningen adapterbeslagen. Ta följande interna delar i ordning: backventil tätning, en backventil, fjäder, kolv kopp, kolv och clip
3

Rengör alla delar med broms renare.. Använd cylindern finslipa på en borrmaskin med variabel hastighet för att avlägsna eventuell gropbildning på insidan av huvudcylindern, med tillämpning även stroke upp och ner i cylindern. Smörj finslipa med bromsvätska och lägga mer bromsvätska efter varje par av stroke. Skölj huvudcylindern ren med broms renare. Hålet ska vara jämn, utan några gropar.
4

Rengör huvudcylinder igen med broms renare och låta det torka och sedan måla den med Roll grå färg. Rengör och måla bromsdelen switch metall med silver Cad. Rengör och måla upp huvudcylinder med Gold Cad. Rengör och måla tryckstången med Silver Cad. Rengör mässingskopplingen tills den är blank.
5

Häll färsk bromsvätska i en pajform och belägga backventil tätning, backventil, fjäder och kolv. Belägga insidan cylinderloppet med bromsvätska. Montera de nya komponenterna i följande ordning: backventil tätning, backventil (rätt håll), fjäder, kolv kopp (cup mot bromsledningen montering) och kolven (tätning mot tryckstången). Installera en ny låsfjäder. Byt gummiskydd och tryckstången. Installera om montering bromsledningen och bromskontakten.
6

tillbaka huvudcylindern på bilen i omvänd ordning mot demonteringen. Fyll huvudcylindern med bromsvätska. Lufta bromsarna börjar med passagerarsidan bakhjulet. Avsluta blödning bromsarna på förarsidan framhjulet. Ta bilen för en provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/vintage-cars/93662.html

Previous:
Next:

Veteranbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.