Svenska Bil >> bilentusiaster >> Veteranbilar >> Content

Hur man använder en Elcometer

En Elcometer används i allmänhet som ett färgtjocklek mätanordning, även om det kommer att mäta den applicerade tjockleken någon blästrat substratbeläggning. Mätning färg eller substrat beläggningar har många praktiska och kvalitetskontroll tillämpningar inom industrin. Vanligen kommer kommersiella begagnad-bilköpare mäta färgtjocklek på bilar för att identifiera skadade eller ommålad områden. Genom att korrekt läsa en Elcometer, kan du avgöra om en substratbeläggning blir tjock och tålig nog, eller om en bil har byggts om efter att ha varit i en olycka. Saker du behöver
Manual elcometerReplica tapeBurnishing toolDigital Elcometer
Visa fler instruktioner
Substrat Coatings
1

Kalibrera din manual Elcometer genom att sätta en bit replika tejp och mätning tjockleken. När tjockleken på bandet är känt, nollställa Elcometer.
2

Placera din replik tejp på en bit belagt substrat, självhäftande sidan nedåt, och ordentligt gnugga centrum med en polering verktyg. Denna åtgärd kommer att plocka upp den underliggande beläggningen och överföra den till bandet.
3

Ta repliken tejpen från substratet och placera mitten gnuggade område i Elcometer. Läs tjockleken på ratten, och det är tjockleken på substratbeläggningen.
Billackskvalitet
4

Kalibrera din digitala Elcometer till noll. I de flesta fall, dock elcometers komma förkalibrerad från fabrik.
5

Tryck mätänden motsatt mätaren änden, på någon målade sidan av en bil. Detta kommer att ge dig en mätning som representerar tjockleken på färgen.
6

Mät färgtjocklek inom många olika områden och jämföra resultaten. Digitala elcometers skickar en elektronisk signal genom färgen som studsar tillbaka till enheten, ungefär som radar. Mätningar som ligger nära i värde kommer att visa en vanlig lack utan fläckar eller skadade organ. Vilt svängande mätetal visar kroppen skador som har estetiskt repareras med hjälp av en spackel, som sedan täcktes upp och döljas genom att målas över. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/vintage-cars/93671.html

Previous:
Next:

Veteranbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.