Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

1973 Camaro specifikation

The 1973 Camaro tillhör den andra generationen av Camaros skapats av Chevrolet. Namnet Camaro kan ha kommit från en fransk slang arbete för "vän" eller "följeslagare." Däremot berättade webbplatsen toppfart rapporterar att Chevrolet produktionsledare skoja pressen att Camaro stod för "en liten, ondskefullt djur som äter Mustangs," en inte helt vag hänvisning till Camaro tävling. Motor och växellåda
p Det fanns fem motoralternativ som finns för 1973 Camaro. Sport Coupe bas trim erbjuds en 250-kubik-tums, sexcylindrig med 100 hästkrafter och 175 pund fötter vridmoment, eller en 307-kubik-tums V-8 med 115 hästkrafter och 205 pund fötter vridmoment. LT och Z28 trimmar fanns endast tillgänglig med V-8 motorer - alla 350 kubik-tums - och finns i 145, 175 och (för Z28), 245 hästkrafter. Fyra transmissioner ingår en tre-växlad automatlåda, fyrväxlad bred-ratio manuell, fyrväxlad close-ratio manual (krävs på alla Z28s) och Turbo Hydra-Matic automatlåda.
Bumper Uppgradera

År 1972 den amerikanska kongressen utfärdade Information motorfordon och kostnadsbesparingar lagen. Denna handling var avsedd att skydda konsumenterna genom att tillhandahålla krocksäkerhet och möjlighet att reparera bilar som säljs i USA Som svar på denna lagstiftning, utfärdade National Highway och Transport administration föreskrifter om att alla nya bilar ska tåla och front-end krasch av 5 miles per timme och en påkörning bakifrån av 2,5 mph. Som ett resultat, presenterade 1973 Camaro extra gummi bumperettes på front-end för att ge bättre stötdämpning utan att påverka den eleganta utseendet på Camaro.
Rally Sport Option Package

Rally Sport Alternativet paketet fanns en tillgänglig uppgradering på alla trim. Detta paket ingår en mörklagd grillen med silverdetaljer, hide-away vindrutetorkare och en delad främre stötfångare. Addera LT paketuppgradering

LT eller "Luxury Touring "trim infördes 1973 för att ersätta den Super Sport trim. LT var avsiktligt syftar till kvinnliga köpare och ingår lyxiga uppgraderingar såsom simulerad träfibrerna inredning, lyxiga säten och servostyrning.
Z28 Special Performance Package

Z28 såg en efterlängtad uppgradering med luftkonditionering standard för första gången. Ytterligare prestanda alternativ i detta paket ingår sport fjädring, 15-av-7-tums däck med vit text, större kylare, dubbelt avgassystem och en Holley förgasare med en aluminium insugningsrör. Utseende uppgraderingar ingår en svart grill, akterdäck spoiler och måla striping på fram och bak på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93387.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.