Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Skillnader mellan V6 & V8 Pontiacs

Det handlar om hästar. Skillnaden mellan en Pontiac V-6 och V-8 motor kommer ner till hästkrafter. Även bränsleeffektivitet är viktigt för de flesta förare, med Pontiac motor, du pratar ren "muskel bil." Bolaget byggt sitt rykte genom att bygga snygga bilar med starka motorer, som GTO och Firebird, utrustade med en liten eller lång blocket V-8. Mitt i den sena 1970-talet oljekrisen, läggs det i V-6 till sitt motorprogram. Konfiguration

Pontiac V-6 motor - smal, kompakt och väl lämpade för framhjulsdrift - använder en enda vevtapp för varje cylinder för smidig antändning vid en 120-graders vinkel. Alla V-6s verka på en sexgradig systemet (sex tändstift), men varierar i tryckhållfasthet, börjar på 3,2 liter och slutar på 3.9 liter.

Pontiac V-8 motor, monterad på en större kvarter, visat sig perfekt för tyngre växellåda behövs för bakhjulsdrift. Den delar en gemensam vevtapp mellan motstående cylindrar (fyra för varje sida) skjuta på en lägre tolerans på 90 grader. Alla V-8s verka på en åtta-poängsystem, med komprimering styrkor som börjar på 4 liter.
V-6 motorer

Pontiac byggde sin V-6 motor runt standard Epsilon eller "E"-formade motorblocket. Ursprungligen i Grand Am som en 3,2-liters, det var underpowered, avger endast 200 hästkrafter. När G6 ersatte Grand Am, gick Pontiac med den större 3,5-liters, lägga till mer hästkrafter till Epsilon motorn. De extra 219 hästar gav G6 mer pep och bättre hantering, men offrade bränsleeffektivitet till 17 mpg i staden och 26 mpg på landsväg, rapporterar Edmunds.com

Pontiac G6 GT -. Ett steg upp från basmodellen G6 med en 3,5-litersmotor - höll en 3,6-liters motor slänga ut en massiv 252 hästkrafter, anmärkningsvärt med samma bränsleeffektivitet som bas modell G6. Det slutliga valet i Pontiac V-6 motor lineupen, toppar 3,9-liters finns uteslutande i G6 cabriolet, av vid en föga imponerande 222 hästkrafter, få 15 mpg i staden och 22 på motorvägen, säger Edmunds.com.
Addera V-8 motor

Pontiac erbjuder två val i V-8: Pontiac G8 GT med en 6-liters motor och GXP laddad med den mäktiga 6,2-liters LS3 Corvette motor. Dessa två motorer sätta "muskler" i uttrycket "muskel bil." Den 6-liters kommandon respekt med en imponerande 361 hästkrafter, och 15 mpg i staden och 24 på motorvägen - en genomsnittlig bränsleeffektivitet rating för motorer av den storleken. Men står Pontiac G8 GXP ut, rapporterar PontiacG8.com, levererar 430 hästkrafter och går från noll till 60 på 5,9 sekunder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93267.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.