Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Ovanliga Fakta om Mustangs

Sedan introduktionen 1964, med den distinkta "1964-1/2" årsmodell, har Ford Mustang har varit en ikonisk amerikansk muskelbil. Det blev allt biffiga och mäktiga innan sjunka i mitten av 1970-talet till något annat än en glorifierad Pinto. Mustangen iscensatte en dramatisk comeback på 1990-talet med både styling och kraft som harkened tillbaka till bilens storhetstid åren, och idag Mustang återigen anses stolthet Detroit. Origins

Enligt Muskulös Mustangs hemsida, säger John Najjar, som ritade den första Mustang prototypen, han kallade sin bil efter att P-51 Mustang flygplan, men sedan-Ford chief "Lee Iacocca har förklarat några gånger att det direkt var uppkallad efter hästen själv, inte flygplanet. "

Mustang fick inte sin egen plattform från början. Istället var den bil baserad på Falcon plattformen. År senare, då Mustang II infördes, Ford skulle återigen bas modellen på en annan bils plattform -. I det här fallet, de ringa Pinto
Glory Days
< p> Den första Mustang sålde var att en pilot.

Medan Mustang cabriolet är den mest önskade modellen bland dagens samlare, både av de initiala 1964-1/2 modellerna var hardtops.

Filmen "Bullitt", som tydligt presenterar Mustang, premiär den 17 oktober 1968. Det blev en omedelbar hit bland Mustang fans och visas fortfarande på Mustang massmöten och bil klubbmöten idag. Mer än 30 år senare, år 2001, introducerade Ford en speciell Mustang "Bullitt" GT-modellen. Bilen hade särskiljande sidan skopor, 17-tums "Bullitt"-stil hjul, och en sänkt och special-fjädring.

En orange 1973 Mustang Mach I framträdande var med i 1974 actionfilm "Gone in 60 Seconds "Addera ditt De magra år

1974 Mustang II, med sin fyrcylindriga motor -. en reaktion på gasen brist på tidigt 1970-tal - är commony förlöjligade som en av de värsta amerikanska bilar som någonsin gjorts och nästan identiska, mekaniskt, den mycket baktalade Ford Pinto. Yet den modellen sålt tre gånger så många bilar som 1973 Mustang.
1980 och 1990

Mustang firade sitt 20-årsjubileum år 1984 med en speciell V-8 -drivna GT som kom i Oxford vitt med en Canyon röd inredning.

i slutet av 1980, Ford chefer nästan flyttade Mustang över till en front-wheel-drive-plattform, men det ramaskri bland Mustang fansen var så högt att företaget gav med sig. Istället skapade Ford front-wheel-drive Probe.

För 25-årsjubileum, var den traditionella rinnande hästlogga föras tillbaka till instrumentpanelen, tillsammans med ordet, "25 år." Denna design element var begränsad till Mustangs produceras mellan april 1989 och april 1990. En 40th anniversary edition Mustang GT cabriolet, som rullade av monteringsbandet i 2004 Addera Pånyttfödelse

bär skillnaden av att vara den Ford Motor Co: s 300000000:e bil.

2004s också var den sista som ska byggas vid Fords legendariska Dearborn Assembly Plant, som hade byggt Mustangs eftersom bilens start.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/92974.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.