Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man bygger en High Performance 350 Motor

Utan fråga, är den 350 General Motors mest populära små-block motor, både för gata och högpresterande applikationer. Först tillverkas i 1968, presenterade 350 en överraskande mängd ström för sin storlek. Emellertid kan 350 fås att producera avsevärt mer kraft än den gjorde från fabriken. Nyckeln till att bygga hästkrafter med 350 är att förbättra sin restriktiva leverans stock bränsle-och avgassystem. Delar val är avgörande, så alltid konsultera olika tillverkare för att avgöra vilken typ av komponent som är bäst för motorns avsedda ändamålet. Saker du behöver
Aftermarket aluminium topplock
Aftermarket aluminium insugningsrör
Aftermarket förgasare
Avgassystem headers
Dual avgassystem
Visa fler instruktioner
1

Ersätt cylinderhuvud med huvuden aluminium eftermarknaden. Inom cylinderhuvudena är de ventiler, som är delvis ansvarig för att rikta luft och bränsle i förbränningsrummen. De 350: s lager ventilstorlekar är relativt små och därför restriktiv. Eftermarknad huvuden har större ventiler, som tillåter en större mängd luft och bränsle för att nå förbränningsrummen, vilket ökar motoreffekten. Aluminium eftermarknaden huvuden är också väsentligt lättare än 350 s järn lager gjutna huvuden, vilket minskar fordonets vikt, vilket gör det snabbare.
2

Byt insugningsröret med en aluminium eftermarknaden enhet. De 350: s lager insugningsröret har samma brist som gör beståndet cylinderhuvuden. Innan luft och bränsle blandningen når cylinderhuvudena, att blandningen först måste strömma genom de åtta passager inom insugningsröret. De lager passager är mindre än de avsnitt i eftermarknaden grenrör. Byte av grenröret kommer att tillåta cylinderhuvudena vill få det extra luft och bränsle som de behöver. Den aluminiumdesign kommer också att minska vikten på fordonet.
3

Byt förgasaren med ett som flödar mer luft och bränsle. Med refillborsthuvuden cylinder och insugningsröret redo för en större mängd luft och bränsle, är det nödvändigt att ersätta beståndet förgasaren med en enhet som kan producera en större mängd luft och bränsle. Förgasare är klassade i kubikfot per minut, eller "cfm" för kort. Ju högre cfm siffra, desto mer luft och bränsle i förgasaren kan producera. Det största misstaget när man väljer en förgasare är att välja en som ger mer luft och bränsle än vad motorn kan hantera, så alltid diskutera det ändamål för vilket motorn ska användas med förgasaren företaget att avgöra vilken förgasare är bäst för tillämpningen.

4

Byt grenrör stock avgasrör och avgasrör med headers och ett dubbelt avgassystem. Med eftermarknaden topplock, insugningsröret och förgasaren är motorn producerar nu mer makt och bränna mer bränsle. Som en följd av detta är att motorn nu också producera mer avgaser. Om avgaserna inte leds bort från motorn tillräckligt snabbt kommer motoreffekten lida. Därför byter de restriktiva grenrör lager avgaserna med avgassystem rubriker, och installera ett dubbelt avgassystem, som snabbt kommer att bära bort avgaser från fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/92989.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.