Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man Välj ett Crate Engine

Crate motorer erbjuder ett sätt att få stora mängder hästkrafter utan att behöva köpa och installera enskilda komponenter. Att välja en låda motor innebär att förstå din ansökan och vad du vill att din slutresultatet att bli. Köpa låda motorer är inte billig, men som kan erbjuda betydande besparingar jämfört med att köpa enstaka motordelar, och det gör att entusiasten ett snabbt sätt att uppgradera sin hotrod. Instruktioner
1

veta vilken typ av bil du har. Crate motorer är konstruerade med speciella fordon i åtanke. En motor byggd för en Ford Mustang fungerar bäst om det är installerat i en Ford Mustang. Motorn kan monteras i en annan bil, men förvänta dig inte att installationen ska gå smidigt. Justeringar måste göras och många kommer att vara anpassad.
2

Prata med en professionell. Motorprestanda är en stor faktor när man väljer en låda motor. Om bilen du bygger kommer att vara en gata /strip bil, det finns inget behov av en 500 hästkrafter. En motor för detta ändamål bör erbjuda ett stort effektområde och vara något bränslesnåla (så bränslesnåla som en prestanda motor kan vara), samtidigt som den erbjuder tillräckligt vridmoment för att få bort linjen snabbt. Bränsle behov är också ett övervägande. Om bilen inte går att strikt vara en racerbil, bör det kunna rinna av pump gas. En professionell som är väl insatt i lådan motorapplikationer kommer att kunna ge dig de bästa råden.
3

Beställ din motor. För att avgöra var att köpa din motor, stick med de kända tillverkarna. GMPP eller GM Parts Performance, Edlebrock och Year One är några stora namn i lådan bilindustrin. När du köper en låda motor från någon av dessa tillverkare, det är inte fråga om att motorn får du. Flera bildelar hus kommer att sälja lådan motorer, men ursprunget till dessa motorer kan vara misstänkta. De större tillverkarna kommer att ha fler alternativ för att tillgodose dina behov.
4

Förstå din garanti. Om du köper din låda motor från en känd tillverkare, kommer det att ge dig också tryggheten av att ha en garanti. Om något går sönder, kan du få den ersatt med liten eller ingen kostnad för dig. De människor som bygger dessa motorer är professionellt utbildade och förstå hur man lirka mest prestanda ur dem. Alla delar är valda för att ge ett visst resultat och bör ge dig år av glädje om de vårdas.
5

Montera motorn. Den mängd arbete och mekanisk know-how som krävs för att installera en låda motorn är mycket mindre än att bygga en motor från grunden, men det finns en del arbete inblandade. Det är bäst att ha ett par personer närvarande för att vägleda motorn på plats och hjälpa till att skärpa installationen bolt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/92992.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.