Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Återställa en 1970 Chevelle SS

Färre klassiska bilar har uppnått ikonstatus av 1970 Chevelle Super Sport. Med sitt utbud av högpresterande alternativ, är denna bil exemplaren av muskel bil eran. Super Sport beteckning för med sig flera uppgraderingar, däribland en kåpa induktion huv, den större 396 eller 454 big block motor, säten hink och en handbok, Rockcrusher fyrväxlad växellåda. Om du vill återställa en Chevelle SS tillbaka till utställningslokalen skick, måste du göra en hel del ben arbete utöver en bildruta-off restaurering. Saker du behöver
kromlist
SS märken
Rak ram för 1970 SS Chevelle
Standard Hylsnyckelsats med spärrnyckel
Momentnyckel
VIN
Tillverkare informationskort (om innanför dörren sylt på förardörren)
Visa fler instruktioner
Research
1

avkoda VIN-nummer för att ta reda på vilka delar och optioner var ursprungligen på Chevelle. Högpresterande bilar som Chevelle SS var red hårt, och fabriken delar slets ut snabbt, vilket tidigare ägarna för att ersätta dem med icke-OEM delar. Nyckeln till ett tal-matchning restaurering av en Chevy SS är att ta reda på exakt vad bilen är tänkt att ha.
2

Sammanställ en lista över alla de alternativ som ursprungligen var avsedda för din Chevelle . Addera 3

Utvärdera vad din Chevelle har, och vad det saknas i listan. Rådgör med en OEM reproduktion tillverkare att spåra upp de saknade delar eller utrustning.
4

Handla på swap meets och klassiska händelser bil att hitta rätt SS badging för Chevelle SS. Det kommer att finnas en SS emblem i grillen, på den bakre bagageluckan och på förare-och passagerarsidan fram sidostyckena. De sidostyckena kommer också att ha ett särskilt märke som anger den motortyp som 396 eller 454.
Frame-off restaurering
5

Ta bort alla ledningar och elektriska system från bil. Ta bort alla tillbehör, bromsledningar, linjer avgaser och skala bort det inre. Ta bort krom och återstående badging.
6

Dra motor och transmission med motorn hissa. Placera motorn på en motor stativ, och överföringen på en arbetsbänk
7

bort varje organ panel från chassit, märkning baksidan av varje -. Tillsammans med motsvarande muttrar och bultar - för enkel montering. Kontrakt med en färg och Body Shop att prep och måla alla karossdelar. Medan karossdelar är avstängda, inspektera chassi för frakturer, defekter och tweaks.
8

Återställ motorn till fabriksinställningarna.
9

Håll allt pappersarbete för din restaurering på en säker plats när du går. Detta kommer att hjälpa till med eventuella framtida försök att verifiera giltigheten av SS beteckning Chevelle. Omvänd stegen i det här avsnittet för att montera ihop Chevelle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93467.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.