Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur hitta en Ford 302 serienummer på Motor

Fords 302 kubiktum små block motor ersatte den mindre förskjutning 289 i mitten av 1968. Även om 302 är oftast förknippas med Mustang, var 302 används allmänt i hela Fords sortiment av fordon till de tidiga 1990-talet. Eftersom så många 302s producerades så länge, identifierar 302 och tillverkningsår kan vara viktigt, speciellt för samlare. För att hitta sådan information, har varje 302 ett serienummer stämplat in passagerarsidan av motorn. Saker du behöver
Wrench
Ordet jack
Jack står (2) katalog Motor avfettningsmedel
Trädgårdsslang
Visa fler instruktioner
1

Höja huven på bilen och ta bort den negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel. Koppla bort batteriet är viktig eftersom den elektriska kabeln som leder till startmotorn måste kopplas bort, annars kan en chock resultera
2

Höja fordonets front med en domkraft och stöd. fordonets vikt med två pallbockar för att få tillgång till både startmotor och motorns serienummer.
3

Koppla bort batterikabeln från sidan av startmotorn med en skiftnyckel. Spetsen på Kabeln har en cirkulär metallbeslag som glider över en gängad stång och hålls på plats med en enda mutter. Ta bort muttern med en skiftnyckel och sedan dra kabeln bort från startmotorn.
4

Demontera startmotorn. Startmotorn hålls på plats med två skruvar. En bult är placerad på toppen av starter och den andra vid botten. Ta bort båda bultarna med en skiftnyckel och sedan dra i startsnöret ut från under bilen.
5

Rengör passagerarsidan av motorn med motor avfettningsmedel. Chanserna är goda att serienumret är dold bakom lager av smuts och sot. Motor avfettningsmedel är tillgängliga i en aerosolburk. Spraya avfettningsmedel frikostigt mot sidan av motorn och låt en minut eller två att passera. Använd en trädgårdsslang att spraya sot bort av motorn. Serienumret ligger precis ovanför där startmotorn var belägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93000.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.