Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Information om 1969 Yenko Camaro

slutet av 1960 såg en explosion av "muskelbilar", kallas så för sina throaty motorer och köttig stil. Chevrolet Camaro, en av GM: s nyckelspelare, erbjöd kraftfulla motorer och imponerande hantering för att bli en storsäljare. Många konsumenter var fortfarande angelägna om att fler, vilket fick återförsäljare att kliva in Yenko Chevrolet, en av dessa återförsäljare, specialbeställda Camaros från fabriken med sina egna specifikationer, sälja dem som "Super Yenko Camaros." Yenko Chevrolet

Don Yenko, ägare av bilfirma Yenko Chevrolet, var en av de första att beställa Chevrolet med den då kända lilla Central Office Production Order systemet. Yenko utvalda specifika alternativ att montera bilar som injiceras racing prestanda i en gata maskin. Genom att använda COPO systemet fabriken slutfört de flesta av förändringarna. Ytterligare förbättringar sattes sedan på generalagenten. Med cirka 200 producerats under 1969, är detta en av de mest sällsynta modeller av Camaro.
Motor

Istället för en bas 230 kubiktum V-6, eller ens tillval uppgraderade 307 kubiktum eller 350 kubiktum V-8 motor, valde Yenko för den kraftfulla 427 kubiktum V-8 motor. Detta installerades på fabriken enligt COPO kod 9561. Detta "L-72" motor erbjuds 425 hästkrafter. På spåret Yenko kunde slutföra fjärdedel mil i 13,5 sekunder vid 102 mph. Som en extra, var hastighetsmätare också ändrats till 140 mph hastighetsmätare. Mest drevs av Muncie 4-växlad manuell växellåda.
Ytterligare uppgraderingar

Med den ökade motorns storlek och hästkrafter, krävs Chevrolet alla COPO bilar att även uppgradera deras bromssystem. Detta görs servobromsar och makt skivbromsar fram en standard alternativ för alla Yenko Camaros. En kraftig fyra-core radiator tillsattes för ökad kylning. Bakaxeln var en positiv 4.10 förhållande med en 12-bult bostäder. Det innehöll också en specialiserad ring och pinion. Hantering förstärktes ytterligare med 13/16 tums främre stabilisator axel Addera Cosmetic Ändringar

Yenko erbjöd sina Camaros i sex olika färger:. (57) Fathom Grön, ( 65) OS-guld, (71) LeMans Blue, (72) Hugger Orange, (76) Daytona Yellow, och (79) Rally Grön. Huven huven hade anpassat striping i svart eller vitt, med racing ränder på huven ovanför en målad "SYC". En unik rand sprang längden på bilen med "Yenko" inbäddade i randen på bakskärmen. Hjulen blixtrade med 15-i-7 tums Rally hjul, och bilen var alltid färdig med en bakspoiler. En krom emblem var belägen nedanför kromade "Camaro."
Additional Options

Som tillsats till standard Yenko uppgraderingar, generalagenten erbjuds också en mängd extra alternativ för entusiasten. Dessa inkluderade en vinyl tak, servostyrning och en anpassad främre stötfångare. Interiören kan innehålla speciella "syc" förskönat säten, en speciell instrumentering paket, och även en AM-radio.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93033.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.