Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

1970 Dodge Challenger Projects

Dodge introducerade Challenger på 1970 års modell för att tävla på ponny bilmarknaden mot Camaro och Mustang. Både hardtop och cabriolet-modeller hade ett urval av nio motorer för antingen prestanda eller ekonomi. Nu har dessa äldre Challengers få nytt liv genom restaurering och ombyggnad projekt. Ofta ägare lägger större motorer och prestationsbaserade optioner som liknar de enheter som rullade av linan som muskelbilar. Marknadsföringsmaterial

Tchad Fletcher gjorde en restaurering under 2008 för att främja butiken han äger tillsammans med sin far-in-law. Populära hot rod kommentarer på den blå 1970 Dodge Challenger med den ursprungliga 440-kubik-tums motor som en lucky hitta under år av hönshuset återstod. Projektet krävde metall arbete på taket, kvartal-paneler, golv och brandvägg. Ramen ersattes för att passa en Corvette suspension. Bakaxeln har uppgraderats för att hantera kraften i en 6,1 Hemi med en Tremec TKO 600, fem-växlad växellåda. Dörrhandtag rakades, har speglar från en Corvette 2008 tillsattes och stötfångare undangömt före tillsats LimeTime Pearl målar med breda, svarta ränder över huven.
Go Man-go
< p> 1992 Gary Sigel kom över en '70 Hemi Challenger R /T minus den ursprungliga 426 Hemi. Den Challenger ursprungliga Go Mango apelsin hade målats blå och krävs allvarliga mekaniskt arbete som sina andra och tredje ägare hade använt den för racing. I denna ram-up restaureringsprojekt, var den ursprungliga 727 Torqueflite tre-växlad automatisk växellåda ombyggd. Utan den ursprungliga Hemi, och med Sigel önskan att hålla Challenger så autentisk som möjligt, köpte han en dag-kodat block för att bygga en motor som skulle producera 590 hästkrafter med mestadels lager delar. Efter karossen var fullbordad Challenger målade Go Mango orange med vita horisontella sida ränder. Två bröder, Mike och Joel Stuffy
Show Stopper

, anges att utföra en återställning med modifieringar (resto-mod) på en 1970 Challenger med målet att få en show-kvalitet fordon. År 2002 de avskalade helt ner bilen, gjorde kroppen fungerar, installerat nya ledningar och lagt till en 528-kubik-tums, 750-hästkrafter Aluminium Indy Hemi med en Richmond sexväxlad växellåda. Målad Plum Crazy lila, vann denna skönhet första plats i hennes två första bil visar.
På billigt

återställa eller återuppbygga en 1970 Dodge Challenger är ett dyrt projekt. Men år 2001 en man som bekant endast vid namn Perry anges att utföra en billig resto-mod med sitt eget arbete. För $ 2700, köpte Perry en körbar '70 Challenger R /T med en 318-kubik-tums motor. De primära kosmetiska frågor oxiderade måla, oattraktiva hjul och billiga side-pipes. Vilja en större motor, hittade han en nyligen ombyggd 440, isär den och lagt prestanda delar. Han tillade en begagnad växellåda från en '78 New Yorker, drog-off side-rören, lyfte påkörningar och sätta på nya fälgar och däck. Perry kratsade ut den oxiderade Plum Crazy lila och används bättringsfärg för att täcka repor och installerade nya emblem. Detta är inte ett tal-matchande samlare bil, men nu har makten och muskel bil utseende han önskade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93454.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.