Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Vad händer när du avancerar ventiltider?

Inte att förväxla med tändningen förväg, avancera en kamaxel kommer att ändra tidpunkten för ventil händelser i förhållande till där vevaxeln är placerad. Advancing tändinställningen orsakar tändstiftet att avfyra tidigare medan en avancerad kamaxel kommer att bringa insugs-och /eller avgasventiler att öppna och stänga tidigare i motorns cykel. Ändra antingen påverkar motorns prestanda, men en kamaxel som är korrekt installerat i ett avancerat läge kan märkbart förbättra prestanda. Fyrtakts Ventil Händelser

fyrtaktsmotorer utföra en insugning, kompression, makt och avgastakt i varje cykel. Varje cykel kräver två kompletta vevaxelvarv. Kamaxeln, som styr verkan av ventilerna, roterar med halva vevaxelns varvtal. Kamaxeln styr rörelsen hos motorns ventiler. De insugs-och avgasventilerna är exakt tidsinställda på att öppna och stänga baserat på kamaxeln inflytande och alla har det respektive åtgärder.
Insug händelse

inloppsventilen öppnas något innan kolven är på toppen av cylindern. När kolven rör sig nedåt, är luft och bränsle dras i. Strax efter att kolven börjar stiga igen, stängs inloppsventilen för kompressionscykeln. Antändning sker när kolven närmar sig den övre delen av cylinderloppet (TDC - eller övre dödpunkten).
Exhaust Händelse

När luft /bränsleblandningen har antänts är kolven tvingas ner på arbetsslaget. Strax före botten av kolvrörelsen (BDC) börjar avgasventilen att öppna. När kolven återgår till TDC, är avgaserna tvingas förbi den öppna avgasventilen och cykeln upprepas.
Effekter av Cam Advance

Advancing en kamaxel från sin ursprungliga position orsakar alla dessa ventiler händelser att inträffa tidigare i cykeln. En kamaxel förskott på 4 grader kommer att bringa varje öppning och stängning händelse att inträffa fyra grader förr än tidigare, ändrar förmågan hos cylindern att bygga tryck. Till exempel, om intaget avslutningsceremonin är avsedd att ske vid 55 grader efter nedre dödläge (ABDC) kommer nu att avslutas vid 51 grader ABDC, eller 4 grader tidigare. Detsamma gäller för de avgaser händelserna - de kommer att hända 4 grader tidigare, även om de inte ske förrän efter övre dödläget (ATDC) kolvens resor
Effekter på cylindertrycket <. br>

Även om alla ventiler händelser inträffar tidigare, är den största effekten av en avancerad cam att stänga inloppsventilen förr i kompressionsslaget. Detta innebär att en större volym av luft och bränsle fastnar och komprimeras innan den antänds och har effekten av att skapa mer vridmoment och effekt. Men om för mycket tryck byggs upp, kan extrem värme orsaka pinga (detonation). Vidareutveckla cam timing kan kräva användning av högre oktantal bränslen för att undvika detta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93059.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.