Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man använder huvudet packningar för att minska Compression Ratio

Många prestanda bil-entusiaster tur att minska deras motorns kompressionsförhållande för att eliminera förtändning detonation (motor-knock) i sina fordon, om än av olika anledningar. Vissa försöker köra sina vintage-sixties muskel-bilar på låggradig 87-oktanig bensin. Andra möter detonation när man försöker turbo-laddning med hög kompression motorer. Även om det finns många sätt att minska kompressionsförhållandet, installera tjockare huvudet packningar är det enklaste utgångspunkten. De flesta människor försöker att uttömma denna möjlighet innan vi går vidare till mer komplicerade steg. Saker du behöver
Tjockare topplockspackning (er) från Auto mekaniker verktygssats
Motorkylvätska
Motorolja
Motor övre änden packning set
Visa mer Instruktioner

1 Högpresterande motorer har oftast högre kompression.

Beräkna den erforderliga tjockleken av den tjockare topplockspackning baserat på den önskade nya kompressionsförhållande. En tumregel för bilmotorer är att en 0,025-tums ökning av topplockspackning tjocklek kommer att sänka kompressionen ca 0.5-poäng. Till exempel går från 10,0 ned till 9,5-till-1 är en 0,5 nedgång, vilket kan vara bra för att eliminera detonation i en muskel-bil kör på 87-oktanig bensin. Det kanske inte ens i närheten för den nyligen turboladdad motor. I det senare fallet kan mer drastiska förändringar vara nödvändiga såsom olika kolvar. Du kanske måste ta reda på först om tjockare packningar finns tillgängliga för din motor och gå till ett förhållande som ligger nära idealet. Det är bättre att gå till ett lite lägre kompression än ursprungligen tänkt och sedan göra upp makten med ökad turbo-boost.
2

Börja demontering av motorn. Koppla ur och ta ur batteriet, töm kylsystemet, lossa nedre kylarslangen vid kylaren, tappa ur motoroljan, och. Avlägsna kåpan om du måste böja eller pressa för mycket för att nå motorn.
3 Detta topplock för en encylindrig motor visar den tunna indrag topplockspackning.

Unbolt och avlägsna utloppsfläns (ar) från tapparna på sidorna av cylinderhuvudet (s). Koppla alla kylvätska, bränsle och elektriska anslutningar från toppen av motorn. Koppla tändstift kablar och avlägsna elektronisk tändning komponenter. Ta bort insugningsröret. På överliggande kamaxlar fordon, ta bort vattenpumpen och främre kamrem eller kedja församlingar. På toppventil fordon, ta bort ventilen täcker, vipparmar och stötstänger.
4 Denna turbo laddare kräver en lägre kompressionsförhållande.

Lossa och ta bort topplocksskruvarna. Kom ihåg deras exakta positioner för återmontering. Ta bort topplocken. Du kan behöva bända upp dem med ett tunt blad. Lägga huvudet på en bänk packning uppåt.
5

Ta bort de gamla huvudet packningar från motorblocket. Rengör anliggningsytorna på både blocket och topplock utan att tappa skräp inuti motorn öppningar. Kontrollera blocket och chefen för skevhet och har skeva frästa ytor.
6 A sjuttiotalet muskel-bil motor med högre kompression.

Montera de nya tjockare huvudet packningar genom att placera dem på styrpinnarna på motorblocket. Placera cylinderhuvudena tillbaka på blocket, även placera dem med hjälp av styrstiften. Dra åt topplocksskruvarna enligt den föreskrivna sekvensen för din motor. Dra åt bultarna till specifikationerna, vilket kan förändras med den nya tjockare packningen. Rådfråga packningen tillverkaren reviderade vridmoment rekommendationer.
7

ihop bilen i omvänd ordning, ersätta andra skadade packningar och slangar som behövs.
8

Road-testa motorn se till att det inte finns någon detonation med vanlig bränsle. Om det finns, kan bilen fortfarande kräver bensin med högre oktantal, även med lägre kompressionsförhållande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93034.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.