Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Specifikationer för 1983 Mustang

Av alla prisvärda klassiska amerikanska muskel bilar är Ford Mustang den längsta bevarade delen. Infördes 1964, är det den enda av de ursprungliga ponny bilar att skryta en oavbruten produktion springa. Den Mustang har alltid sålts i en coupe version, och i de flesta år det såldes också i konvertibla och fastback versioner också. En del av den sjätte generationen av Mustangs, som tillverkades 1979-1993, inkluderat några av ändringarna i 1983 Ford Mustang linje återlämnande av sin cabriolet modell, en annan grill och en reviderad drivlina. Motor

1983 Ford Mustang hade en standard 2,3-liters, rak fyrcylindrig motor med 88 hästkrafter. Finns även var en turbo 2,3-liters, fyrcylindrig högeffektiv motor med 145 hästkrafter, och en 3,8-liters V-6 motor med 112 hästkrafter. Det hot rod motor för ponny bilen var en 5,0-liters V-8 motor med fyra FAT förgasare och aluminium insugningsröret, vilket ökade hästkrafter till 175. Den uppskattade EPA bränsle rating för Mustang var 17 mpg i staden.
Transmission

De två växellådor som erbjuds på '83 Mustang var automatisk och standardavvikelsen fyra -växlad manuell. Senare under modellåret den populära T-5 transmission släpptes av Borg Warner Automotive. Detta läggs ytterligare redskap för överföring och tillät de första fyra växlar för att vara närmare varandra, förbättra acceleration och lyhördhet.
Body

Alla Mustang modellerna hade en smidigare, avlång kropp 1983, med en modern gjuten stötfångare och små integrerade luft dammen. Andra funktioner som ingår en omvänd huv scoop, förbättrade bakljus och en ny grill med den blå ovala Ford-logotypen i mitten. Kanske den största nyheten om kroppen av '83 Mustang var avkastningen av den sanna cabriolet modellen, efter att ha varit frånvarande i ett decennium. Det konvertibla hade en glasruta bak, effekt drift och inrullningsbar bakrutor kvartalet. De yttre dimensionerna av Mustang bestod av en hjulbas på 100,4 inches, en total bil längd på 179,1 inches och en tjänstevikt på 3000 kg. Addera Interiör

Standard interiör Utmärkande för 1983 Ford Mustang ingår vinyl, låg rygg skålade säten och en konsol digital klocka med dag, datum, förfluten tid och stoppur. Den hade en grafisk varningsdisplay som signalerade när bränsle och vindrutespolare vätskenivåer var låga. Displayen visade också när en pannlampa, halvljus, bakljus eller bromsljus behövde ersättas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93186.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.