Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Återskapa en Chevelle Motor

Den Chevelle länge varit en plattform för intriger av många typer av bil entusiast: Från lager restaureringar till mördare kryssningnatt att dra remsan bultande helgen krigare, uppfyller Chevelle många ambitioner. Men som med alla klassiska bilen restaurering, börjar det hela med vad som finns under huven. Ombyggnad av motorn av en Chevelle är tidskrävande, men det är den viktigaste faktorn i alla restaurering. Varje modell av Chevelle sport en V-8 som stockarna kraftverk, vilket förenklar processen och bygga ett litet block kontra en big block är bara en fråga om skala med Chevy motorer. Saker du behöver
Motor hissa
Motor stativ
Momentnyckel
Standard Hylsnyckelsats w /spärr
Cam avdragare
Gear avdragare
Gummiklubba
Ny kamaxel w /lyftare
Ny vevaxel, vevstakar, kolvar och kolvringar
Piston ring Tool Review kolvspelet Tool Review Full uppsättning packningar inklusive huvudet, intag, och oljetråget
Främre och bakre tätningar

Visa fler instruktioner
Break Down Engine
1

bort motorn med en motor hissa, och placera motorn på en motor stativ. Börja från toppen av motorn och arbeta dig nedåt.
2

Ta bort ventilen täcker, distributören, förgasaren och insugningsröret. Tänk aluminium uppgraderingar för gjutjärnsdelar i ombyggnaden att kasta vikt och öka prestanda. Ta topplocken samt.
3

Dra loss den främre transmissionskåpan, och använda en kamaxel avdragare för att dra ut kamaxeln. Ta bort det nedre kamdrevet med en växel avdragare. Ta bort oljetråget, oljepumpen, och de viktigaste mössor bärande. Koppla vevstakarna från vevaxeln och dra ut varje kolv. Använd en gummiklubba för kolvar som inte glider ut ur cylindrarna lätt.
4

bort vevaxeln och alla frysa pluggar. Skicka den nakna blocket till en verkstad för att få det varmt tankas och magnafluxed. Den varma tanken processen kommer att rengöra alla smuts och partiklar skräp från blocket, inklusive överdriven kol bygga upp. Den Magnaflux process kommer att avslöja eventuella brister eller sprickor i blocket och cylinderväggarna. Addera Ombyggnad The Block
5

Infoga ny frysa pluggar in i blocket. Placera vevaxeln i huvudlagren, sedan ersätta ramlageröverfallen. Dra åt ramlageröverfallen på plats. Bifoga nya kolvar och vevstakar till tidskrifterna i vevaxeln och i varje cylinder. Bifoga oljepumpen, och installera oljetråget.
6

Fäst nedre timing gear till vevaxeln. Montera kamaxeln och montera övre timing gear till framför cam. Bifoga kamkedjan mellan övre och nedre kugghjulen. Byt frontluckan kamkedjan.
7

Installera huvudet packningar, sedan placera bultarna i motorblocket. Slide huvuden Onto huvudet bultar tills huvuden sätet på motorblocket. Dra huvudena till specifikationerna för din motor - för ett litet kvarter Chevy, som kommer att vara 70 fot pounds av vridmoment
8

Installera cam lyftare, stötstänger och vipparmar.. Anbringa nya insugningsröret packningar till undersidan hamnar insugningsröret, och installera om den. Installera distributör, och byt ut ventilen täcker.
9

Fill motor med fem liter motorolja genom påfyllningshålet på en av ventilkåporna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93464.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.