Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Torrsump Vs. Våt

En torr sump smörjsystem i en bil använder en extern oljetank som innehåller olja som den cirkuleras genom motorn. En våt sump system använder ett oljetråg direkt under motorn på ett sätt som gör att oljan att plaska runt okontrollerat, vilket gör det till en våt sump. Funktioner

En torr sump system använder en extern oljebehållare och pump som håller en begränsad mängd olja i pannan vid alla tidpunkter. I en våt sump systemet är all olja som inte finns i motorn vid en given tidpunkt hölls i pannan, där det sloshes runt.
Fördelar

En torr sumpsystem är användbart för prestanda och racebilar, där olja skvalpande runt ett oljetråg kan försämra prestandan. En torr dumpa tillåter en mindre oljetråg som skall användas, så att motorn kan monteras lägre i chassit, vilket sänker tyngdpunkten. En våt sump systemet är användbart i personbilar på grund av den lägre kostnaden och enklare reparationer.
Funktion

både torra och våta sump system har en liknande användning : att hålla motorn smörjs med motorolja på alla gånger
Identifiering

En torr sump system har en extern oljetank och ett grunt oljetråg, medan en våt. sumpsystem har en djupare oljetråg eftersom alla motoroljan måste hållas i pannan.
Varning

överfyllning en torr sump system har några skadeverkningar, eftersom oljepumpen kommer att begränsa den mängd olja, som tillförs till pannan. Överfyllning en våt sump systemet kan orsaka vevaxeln att kontakta olja, vilket gör oljan skummande och minska dess förmåga att smörja, vilket kan orsaka skador på motorn. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93015.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.