Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man beräknar ET Från Vikt & HP

Den förflutna tiden , eller ET , är den tid det tar en bil att gå från noll till 60 i en fjärdedel av en mil . Även några korta spår åtgärd ET för en åttondel av en mil , är en standard för att jämföra fordonets prestanda kvartalet sjömil . Dock har inte alla tillgång till en låt och sofistikerade mätningar tid , så du kan behöva förlita sig på att beräkna din ET att använda som en jämförelse . Dessa beräkningar är endast en uppskattning , eftersom ET bygger på individuell bil effektivitet och föraren skicklighet , en enda formel kunde inte ta dessa variabler i beaktande . Instruktioner
1

Slå upp vikten på bilen och lägga vikten på föraren och eventuella passagerare . Du kan väga ditt fordon direkt eller referera till information i instruktionsboken eller broschyr . Du kan också hitta den på en dekal , som ligger på insidan av förarsidans dörr . Om den refererade vikten är £ 3500 , och du väger 200 £ , så den totala vikten skulle vara £ 3700 .
2

Reference motorns hästkrafter på din instruktionsbok eller broschyr .
Sida 3

Ta kub - roten av vikten dividerat med hästkrafter och multiplicera det med 5.825 för att beräkna ET . Som ett exempel skulle en 400 - hästars motor driver en £ 3700 fordon har en ET på 12,2 sekunder .

Till arbete som i större detalj , skulle du dela 3700 med 400 , vilket ger dig 9,25 . Med kuben - root ger 2.10 . Multiplicera med 5.825 ger dig ET på 12,2 sekunder .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93412.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.