Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Motorspecifikationer för en 1962 Oldsmobile Starfire 394

Oldsmobile Starfire var ett speciellt trimmat sport hardtop och cabriolet paket som hade 394,24 kubik - tums motor . Med den stora motorn och en relativt liten bil är Starfire anses Oldsmobile första muskelbil . Effekt

394,34 cubic - tums V8 motor producerade 330 hästkrafter , vilket var mycket stark under 1962. Motorn hade en ventil - i - huvudet block och en något annorlunda form än föregående år som ökat kompressionsförhållande på 10,5 till 1, vilket ger ytterligare 15 hästkrafter . Den kompressionsförhållandet är hur mycket luften komprimeras inuti motorn , som avgör hur mycket energi alstras .
Vridmoment , innerdiameter och slaglängd

Motorn hade 345 fot - pounds av vridmoment , eller dragkraft . Den hade en borrning och slaglängd på 4 1/8 och 3 11/16 inches . Den borrning och slaglängd är cylinderns diameter och avståndet cylindern resor i kammaren .
Jämförelser

Starfire släpptes första gången 1961 och var tillgänglig som en konvertibel endast . År 1962 var det också som en två - dörrars hardtop för första gången . I fråga om sin makt och pris , tävlade Starfire med Pontiac Grand Prix och Series 62 Cadillac .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93285.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.