Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur vet jag om en Chevelle 1970 Är en SS eller en Malibu?

Den Chevelle, en medelstor bil först infördes av Chevrolet 1963, trädde ringen muskel bil som en riktig utmanare med 1970 Super Sport, eller SS , modell. Med en big-block motor och snygga fabriken striping - plus olika spårvidd, sport fjädring, hjulsidor och säten hink som alternativ - det var långt mer populär än sin vanligt syskon, Malibu. Men med alla reproduktion delar och falska handlingar tillgängliga för att vända en Malibu i en klon av SS, kan det vara nästan omöjligt att urskilja en sann SS Chevelle från en Malibu. Saker du behöver
Chevelle Identification Bok (utgiven av "Bilar och delar" magazine) katalog Katalog av Chevy V-8 gjutning siffror
Fordonets identifieringsnummer plattan
Original fönstret klistermärke
Original bygga blad
Protect-O-Plate
Visa fler instruktioner
Några saker att titta efter:
1

Leta efter uppenbara identifiering tecken på det ursprungliga fönstret klistermärke, bygga ark eller Protect-o-plattor (givet att bilköpare 1970-72 och som innehöll information om bilens utrustning). Utbyggnaden ark, även känd som broadcast kopieringspapper visade sig i allmänhet bakom baksätet eller över bensintanken och kan vara det enda sättet att kontrollera vad som faktiskt kom med din bil i sin ursprungliga form när den monterades.
Sida 2

Kontrollera ramnumret (VIN) platta nummer. På 1970 Chevelles är VIN stämplat bakom brandväggen och den högra bakre ramen järnväg. Var misstänksam mot nya svetsning under instrumentbrädan runt VIN plattan. Addera 3

Verifiera storleken på motorn. År 1970 erbjöd SS modeller big-block motorer. Två SS-paket fanns tillgängliga: Z25 SS-396 och Z15 SS-454. Den 396 hade antingen en 350 - eller 375-hästars motor. Den 454 hade antingen en 360-hästkrafter LS5 eller en 450-hästkrafter LS6. 1970 Malibu hade en 330-hästkrafter LS3 big-block motor, även kallad en "400" på grund av att det är en alltför uttråkad version av en tidigare modell motor. Dessutom, tänk på att ett mycket begränsat antal SS Chevelles med 375-hästars motor producerades 1970.
4

granska de motor-delen koder och jämföra dem med koder som finns i din Chevelle Identifiering Boka eller din katalog av Chevy V-8 Casting Numbers-eller, ännu bättre, ta motorn till en Chevrolet-återförsäljare. Alla Chevrolet motorer är stämplat med monteringsfabrik kod, tillverkningsdatum, och suffixet-kod. Observera att även om det är ganska lätt för en förfalskad operatör att stämpla koder på en motor, är det mycket svårare att förfalska den upphöjda gjutning koder och datum på motordelar.
5

Ta en titt på huva. Sanna SS Chevelles har en stor utbuktning i mitten bak på huven, eller de har den extra kåpa-induktion huven istället. SS Chevelles också hade striping på motorhuven, men som lätt kan dupliceras.
6

Titta på placeringen av emblem på bilen, vilket är ett av de mest uppenbara markörer för SS-paketet. SS hade en "SS"-logotypen och motorns storlek på fendrar, ett vitt "SS" emblem på en svart gummi pad på bakre stötfångaren och en stor "SS" galler emblem. Gallret ska målas svarta på en sann SS. Den Malibu och andra icke-SS modellerna hade silver eller krom och andra accenter.
7

Jämför instrumentbrädan med bilder av verkliga SS streck finns i din Chevelle Identifiering Book. Om det är en riktig SS modell, bör den ha en svartmålad yta. SS streck hade tre stora och tre små hål för hastighetsmätaren och andra mätare, Malibus hade en rektangulär hastighetsmätare och inga andra mätare. Bokstäverna på SS Chevelle s spårvidd instrument hade en grönaktig nyans, de var vitt på Malibus. Den äkta SS ratt och kolumn matchas ofta det inre av fordonet, kloner kan målas svart. Detta är inte en idiotsäker metod för identifiering, eftersom det finns SS streck skär och kit konvertering tillgängliga för Malibus, men detta är ytterligare ett sätt att hjälpa till att identifiera din bil Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93016.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.