Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man gör en budget 383 Mopar Race Motor

The Mopar 383 "big block" är en av de mest kända racing motorer för att komma ut ur 1960-talet muskel bil eran. Generellt bygger en stor block är ett dyrare uppgift än att bygga ett litet block. Men genom att följa de enkla tipsen nedan kan du bygga en budget motor och vara redo för banan för under $ 1.500. Instruktioner
1

Vet att ersätta insugningsröret är ett relativt enkelt steg med enorma fördelar. Först, är en kvalitet aluminium insugningsrör mycket lättare än beståndet gjutjärn grenrör. Varje minskning av vikten märks i slutet av banan. Det andra kommer en två plan grenrör bidra till att öka en redan imponerande rating lager vridmoment på 400 Nm. Slutligen kommer en kvalitet grenrör avsevärt öka luft /bränsletillförsel till cylindrarna.
2

Förstå att ersätta beståndet förgasaren ger omedelbara resultat. Emellertid är faran här är att använda en förgasare som flyter för mycket för motorn. När du väljer en förgasare för en 383, överväga att köpa en fyra-FAT förgasare som flödar mellan 650 cfm till 750 cfm.
3

Tänk på att byta ut renare lager luften med en kvalitet eftermarknaden enhet minskar avsevärt belastningen på motorn, och därmed frigöra hästkrafter. Kläm inte småpengar här. Använd den bästa produkten som du har råd.
4

Tänk på att efter uppgraderingen av insugningsröret, förgasare och luftrenare, motorn kommer andetag mycket enklare och därmed tjäna mer makt. Men eftersom motorn kommer nu att använda mer bränsle är det viktigt att uppgradera till en kvalitet eftermarknaden bränslepump och filter. De lager enheterna kommer att vara otillräckliga för att korrekt mata bränsle till motorn i ett lopp scenario, särskilt vid höga varvtal.
5

Uppgradera tändsystemet. Gör det kommer att se till att luft och bränsle blandningen ordentligt kommer att antändas. Felaktig tändning minskar inte bara makt, men kan orsaka allvarliga motorproblem. Komponenter att överväga att inkludera en eftermarknad distributör, spole och tändstift kablar.
6

Uppgradera hela avgassystemet. Några förbättringar är så märkbar som en väl fungerande kvalitets avgassystem. Byt grenrör stock intaget med rubriker. En duell avgassystem är ett måste här, liksom kvalitet halsdukar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/92953.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.