Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Fakta om Ferrari bilar

Ferraris har länge ansetts vara en av världens snabbaste och mest prestigefyllda raden av bilar. Idag är de kraftfulla symboler för rikedom och välstånd, men det huvudsakliga syftet Enzo Ferrari hade vid konstruktionen av bilarna var hastighet - den typ av bilens hastighet tävlingsförare och racing entusiast skulle behöva. Även detta ändamål ofta kan ta ett baksätet till Ferraris statussymbol, har många auto entusiaster inte glömt vad som gjorde denna exotiska bil speciell. Inception

första Ferrari bil, den Tipo 815, skapades av Enzo Ferrari 1940. Ferrari skapat bilen efter att han lämnade Alfa Romeo, ett italienskt bilföretag att han först körde för och senare konstruerade för. Eftersom Ferrari lämnade bolaget medan han fortfarande under kontrakt, fick han inte för att kalla bilen en Ferrari.
Popularitet

De mest populära Ferraris på marknaden har alltid varit de två rotade Gran Turismos. Företaget började tillverka denna typ av bil i 1949 med 166 Inter. Dess sista modellen, den 599 GTB Fiorano, släpptes 2007.
Symbolen

Ferrari symbolen är en svart häst på bakbenen med initialerna "SF" på under den. Den svarta hästen hyllar Francesco Baracca, en världskriget stridspilot för det italienska flygvapnet som dog i strid och som används för att måla en häst på sidan av hans plan. När Ferrari träffade Baracca mor, grevinnan Paolina, bad hon honom att använda en liknande häst på sina bilar. Den "S.F." står för "Scuderia Ferrari," vilket ungefär betyder i "Ferrari Racing Stables." var
snabbaste modellen

Världens snabbaste Ferrari, F60, debuterade i april 2002 . Det efterträdde F50 och bestod av kolfiber, med en mid-motor V-12 och förmågan att gå från noll till hundra på 3,2 sekunder.
Famous Ferraris
< p> Ferrari har varit med i många filmer och TV. Ferrari 250 GT California sågs i "Ferris Bueller s Day Off," Ferrari 512 var i 1971 filmen "Le Mans" med Steve McQueen, Ferrari "Mondial" var i Weird Science, dök Ferrari Daytona i "Miami Vice" och en kopia av Ferrari F430 användes i Pixar filmen "Cars".

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92434.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.