Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Historien om BMW 850

1989 BMW lanserade 8-serien, den mest prestigefyllda området i sin flotta. Två år senare var 850i presenterades som dess flaggskepp. Trots bara fem år i produktion. 850 är fortfarande en av de mest omedelbart igenkännbara BMWs på senare tid med sin coupe styling och distinkta strålkastare arrangemang. First Generation

850 först dök upp i 1991 som 850i. Den 5-liters V-12 motor på grundläggande 850i var kapabel att producera 296 hästkrafter samtidigt som dess eleganta utseende gjorde det en riktig head-turner på tiden. Det erbjuds riktigt top-end bilismen med en färddator, elektriska allt och ett pris på runt $ 100.000. Senare första generationens 850S gavs namnet 850Ci att skilja modellen från andra BMW-intervall, men detta tydde inte på några förändringar i specifikationen.
Second Generation

1993 beslöts att 850 behövde en makeover och ansvaret för att genomföra detta överlämnades till BMW Motorsport. Motorn kapaciteten höjt till 5.6 liter, har den styrning, fjädring och aerodynamik alla inställda och resultatet blev en maskin skryt ytterligare 80 hk.
End Of The Road

förändrade sociala trender och kriget i Kuwait, vilket ledde till en ökning av bränslepriserna, var båda bidragande faktorer i BMW: s beslut att stoppa produktionen av 850. Det höga priset och bränsle-hungriga kraftverk var opraktiskt eftersom folk började kräva mer miljövänlig bilism, och produktionen av modellen upphörde 1996. Den 8-serien fortsätter i ytterligare tre år innan 840i drogs tillbaka 1999. Trots sin ålder
Idag

, återstår 8-serien BMW mycket önskvärt. Till skillnad från de flesta av sina samtida, har sin eleganta design daterat mycket lite sedan början av 1990-talet. Negativa aspekter är hög bränsleförbrukning, trånga passagerare utrymme i den bakre, begränsad takhöjd för längre förare och de höga kostnaderna för underhåll.
Andrahandsvärde

Trots den mycket högt ursprungliga pris, kan du köpa nu en 850 för mindre än $ 7000. För secondhand köpare, är CSI mest önskvärda modellen. Det är värt att notera att på grund av fordonens ålder, problemen med de omfattande elektriska system är vanliga och reparationer kan vara oöverkomligt dyr.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92476.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.