Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Historien om CO2 Dragster Cars

CO2 dragsters är miniatyr race bilar som drivs med CO2- kapslar . The Technology Student Association ( TSA ) har organiserat tävlingar presenterar dessa bilar i mer än 30 år . TSA har utvecklat specifikationer för bilen material för eleverna att designa , bygga och tävla dessa bilar samtidigt lära dem principer ingenjörskonst . De principer som lärt mig under de här 30 åren studeras och förfinas för att förbättra prestanda hos de CO2- dragsters . Lagar av
Motion

Studenter är att ta hänsyn till vikten av bilen och den kraft som genereras av den punkterade CO2 kapseln . De två faktorer som tillsammans avgör accelerationen av dragster . Addera Mass

kit eleverna använder kommer med en träbit . Genom att minska storleken av blocket kommer att minska vikten. De bilar med mindre massa går snabbast.
Aerodynamik

minska massan måste göras i en aerodynamisk modet att hjälpa till med hastigheten på dragster . Eleverna måste ta hänsyn till kraften hos luften på bilen . Ju mer aerodynamiska bilen , den mindre motstånd från vinden rör sig över bilen .
Friction

annan källa till motstånd kommer från friktion . Eleverna måste minska friktionen mellan hjulen och marken, axlar och bilens kaross , och mellan spåret guide för att uppnå maximal hastighet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91376.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.