Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Rochester förgasare Använder

Rochester Products Division började göra förgasare 1950 för biltillverkare, utökar sin produktlinje från sitt tidigare fokus på fordonsindustrin elektrisk utrustning. Förutom att ge förgasare för nya fordon, flyttade företaget också in reservdelen marknaden för att tjäna äldre fordon. Rochester förgasare använder genom åren ingår ett brett utbud av fordon, och förgasare från denna tillverkare fortfarande är mycket eftertraktade av dem som har ett intresse för fordon restaurering. Passagerare Automobiles

Rochester förgasare användes i Oldsmobile och Chevrolet personbilar från 1950 om. Efter utvecklingen av dess DuelJet varumärke förgasare 1955, har Rochester förgasare som antagits av andra biltillverkare för att användas i deras fordon linjer. General Motors mot-8 motorer presenterade DuelJet förgasare långt in på 1960-talet. Rochester förgasare fortsatte att anpassa sig till de förändrade behoven på marknaden, blir mer miljövänliga genom sina insatser för att kontrollera utsläppen under 1980-talet.
Lyxbilar
fordon

lyx, såsom Cadillacs, kom också med Rochester förgasare. När Rochester Quadrajet förgasaren var redo för marknaden 1965, samlat en hel del uppmärksamhet, särskilt bland biltillverkare som tillverkar fordon med mer-starka motorer. Den lyxiga marknaden var redo för en pålitlig och effektiv fyra-FAT förgasare. Den 1990 Cadillac Brougham var den sista Cadillac-modellen presenterar en Rochester förgasare.
Muskelbilar
p Det var inte bara lyxbilar som uppskattade kraften i en Rochester förgasare. Muskel bilar av eran erkände dess prestanda potentialer, liksom sin bränsleeffektivitet jämfört med andra fyra fat förgasare. I själva verket, enligt "Hemmings Muscle Machines" tidningen, är Rochester Quadrajet "ett mycket bra alternativ för många spread-bore 4-fat program när försöker hitta lite mer ekonomi och prestanda för dina surt förvärvade dollar."

Pickup och industritruckar

Rochester förgasare användes i flera modeller av Chevy pickup lastbilar. Den användes också i vissa truckar, inklusive de som gjorts av Brockway Motor Company. Det faktum att det erbjuds makten de fordon som behövs för att utföra tunga, arbetsrelaterade uppgifter, med fokus på bränsleeffektivitet och utsläpp kontroll, gjorde Rochester förgasare attraktivt att skaparna av dessa typer av fordon. Förutom dess utformning fördelar, bidrog tillgången på eftermarknaden ersättande modeller till valet att använda Rochester förgasare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91224.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.