Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

1968 Chevy El Camino Factory Alternativ

Den 1968 Chevy El Camino var den första av vad som brukar kallas den tredje generationen av El Camino typ. Utvecklas med fordonsindustrin trender i tiden var denna version av El Camino de första att vara baserad på Chevrolet Chevelle, vilket gjorde det längre än tidigare versioner. De som väljer detta fordon hade en mängd 1968 Chevy El Camino fabriken alternativ att välja mellan. Motor

Enligt GM Heritage handlingar med uppgifter om detaljerna i 1968 El Camino, fabrikstillval inkluderade ett val mellan en sex-cylindrig motor, en 230 och en 307 V-8 för både standard-och anpassade El Camino. SS 396 El Camino kom med en 396 V-8. Andra fabriken alternativ för motorer var 250 sexcylindriga och 327 V-8.
Transmission

alternativ fabrik för 1968 Chevy El Camino ingår ett val mellan en standard och en automatisk växellåda. Köpare, beroende på den specifika El Camino modell och vald motor, kan välja en Powerglide, en Turbo Hydra-Matic, en Warner T16D treväxlad, en fyrväxlad brett sortiment, en fyrväxlad nära förhållande eller en Overdrive M-10 . Standard växelspakar kan vara antingen på golvet eller på kolonnen.
Power Assist Alternativ
styrning

Ström, bromsar makt, skiva och trumma typ och effekt windows var bland Power Assist alternativ för 1968 El Camino. Elhissar, var dock inte tillgänglig för Standard V-8 eller SS 396. Factory rekommendationerna föreslog att servostyrning paras med servobromsar.
Dual Exhaust

dubbelt avgassystem fanns ett alternativ för de som väljer 1968 El Camino modeller med 250 eller 275 sex -cylindriga motorer eller 327 V-8.
Seats

baksäte var standard på 1968 Chevy El Camino och var populärt eftersom det tillåtet för tre passagerare. Dock var skålade säten en fabrik alternativ, som var en konsol för att gå mellan dem. Konsolen var inte tillgängligt för modeller som inkluderade en överväxel. Sittdynor med en extra halv tum av skum fanns också ett tillgängligt alternativ för att årets El Camino. Förare och passagerare nackskydd var tillvalsutrustning 1968 och kan väljas för både bänk och stolar hink.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91382.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.