Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Bilar uppfanns på 1920-talet

Några bilar uppfanns på 1920-talet stod en chans att överleva decenniet. Bilindustrin efter första världskriget var mycket konkurrenskraftig, och 1920-1922 lågkonjunktur störtade många mindre biltillverkare med mindre resurser i konkurs. Stora biltillverkare som General Motors och Ford, absorberade andra. Den kämpande oberoende Lincoln, till exempel, har haft enorm framgång efter Ford förvärvade den 1922. Durant

Billy Durant, den aggressiva och ofta distraherad grundare av General Motors, fick sparken två gånger från sitt jobb, i 1910 och 1917, respektive, för att göra sin styrelse nervösa med risktagande ventures och förutsatt massiva skulder. År 1917 grundade Durant Motors med avsikten att rivaliserande GM genom att skapa ett paraply företag för andra bilar. Den Durant, var dock i hög grad en monterad bil med komponenter från externa källor. 1921 Durant A-22 satt på en 109-tums hjulbas och kom som en coupé, sedan och touring modell. Genom 1925, erbjöd Durant en Business coupe, Roadster och coach. En 24-hästkrafter Continental in-line fyrcylindrig motor som drivs bilen. Senare Durants fick en sexcylindrig Continental. Den Durant erbjuds ingen särskilt avancerad teknik och presenterade en trekvarts flytande bakaxel och spiral bevel differential med en 4,30-till-1 bakaxel ratio. Den Durant upphörde tillverkningen 1932. Addera Lincoln

Cadillac grundaren Henry Leland grundade Lincoln Motor Company att bygga flygmotorer under första världskriget innan du slår till lyxbil produktion i 1920. Leland etablerade Lincoln att tävla mot Cadillac - som han sålt till General Motors 1909 - och Packard. Den 1920-1922 konjunkturnedgång som förvärrades i en depression, hotade Lincolns stabilitet, och Leland sålde företaget till Ford. Edsel Ford tog ett europeiskt styling känsla till Lincoln, som utvecklats till en ledande lyxbil. Året för sin övergång till Ford, presenterade Lincoln en 130-tums hjulbas och fanns som Brougham, Coupé, Phaeton, Sedan, Roadster, Touring och Limousine, men ingen av dessa modeller lyckats överskrida 1.000 enheter i produktionen. Leland lagt ut kropparna till JB Judkins karosseritillverkare och drivs alla modeller med en 36-hästkrafter 358 kubik-tums V-8.
Rickenbacker

Pensionerad racerförare , Första världskriget flygande ess och Congressional Medal of Honor vinnaren Eddie Rickenbacker försökte bygga en högpresterande bil med all-wheel bromsar och en låg tyngdpunkt för passagerarnas komfort. Den Rickenbaker debuterade 1922 som en Coupe, Sedan eller Touring modell, och presenterade en 58-hästkrafter, rak sexcylindrig motor, vara stark för sin dag. Den satt på en 117-tums hjulbas. Rickenbacker kämpade uppfattningen att all-wheel bromsar var farliga eftersom de påstås sätta bilen i sladd och spinn. Detta hade ont försäljning, tillsammans med Rickenbacker fabriken oförmåga att möta kundernas efterfrågan på nya bilar. År 1924 producerade biltillverkaren sin vertikala 8 Super modell, utrustad med en 268-kubik-tums rak sex. År 1927 stängde Rickenbacker sin fabrik.
Chrysler

Chryslers uppstod som Maxwells och debuterade på New York Automobile Show i januari 1924. Tidiga versioner presenterade all-wheel hydrauliska bakar, vilket var revolutionerande för sin tid, eftersom nästan alla bilar var utrustade med mekaniska bromsar. Det kom också med en hög-komprimering sexcylindrig motor. Placerad på 112.75-tums axelavstånd, kom de första Chryslers som Brougham, Phaeton, Roadster, Sedan och Touring modeller. Den installerade 201-kubik-tums motorn levererade 21 hästkrafter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91208.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.