Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Porsche 928 tips

Porsche 928 var en muskulös, tvådörrars coupe drivs av en V-8 och producerade mellan 1978 och 1995. Dess utformning och drivlina gick mot själva begreppet en lätt, smidig sportbil, som förkroppsligade den ursprungliga Porsche. Ännu under åren har 928 utvecklat en följande av hardcore entusiaster. Nya och erfarna ägare måste ägna stor uppmärksamhet åt de egenheter och komplexitet 928 för att hålla den på vägen. Motorn

Liksom alla begagnade bilar, kan köparna ha otur att köpa en riktig citron eller den perfekta 30-årige bil på vägen. Porsche 928s byggdes på 1990-talet kan ha färre miles än en 1978 modell, men det betyder inte nödvändigtvis göra det till en mer pålitlig bil. Hur ägarna behandlade bilen är avgörande för dess allmänna skick. Potentiella ägare bör begära all dokumentation relaterad till fordonet om man överväger att göra ett köp. Om dokumentationen är inte tillgänglig, bör köparna få bilens historia genom utrikesdepartementet av motorfordon. Antag att någon tidigare ägare bytt kamremmen. Ändra det direkt. Kuggremmar på 928s behöver bytas var 50.000 miles. Om motorn är igång och raster bälte, kan ägaren behöver en dyr motorrenovering för att reparera skadan.
Undersidan

Porsche 928s är benägna att bullriga moment rören som de gamla. Om det finns någon skallra, ignorerar det inte kommer att skada bilen. Den drivaxel inuti kardanröret är endast en tum i diameter och suspenderas med lager inuti röret. Ålder lossar drivaxeln uppskjutits av lagren i röret, men rörelsen kommer inte att skada drivaxeln. Men lyssna efter förändringar i ljud. Om du känner till skramlet jämna ut i en skrika, sedan ändra kardanröret. Röret är dyrt, med mer än $ 500, sedan lägga ytterligare $ 500 för arbetskraft om du har en mekaniker göra jobbet.
Hard Flyttar

Porsche 928s tillverkade före 1985 har ett rykte om svårt växling mellan första och andra växeln i kallt väder. Varje ägare av en vintage bil kommer att erkänna att de lär sig att leva med sina älskade bilar "quirks. Den 928 är inget undantag. Om buller åtföljer hårda växling, då vet de synkronisatorer är slitna och kan behöva bytas ut. Dock får denna ersättning inte behövas för år. Det enklaste sättet att fördröja en dyr ombyggnad (uppåt på $ 4000) för ett par år är att fördubbla-koppling (dubbel-pumpa kopplingspedalen) mellan första och andra redskap. Dubbelklicka kramade tillåter dig att undvika slipning växlarna för att undvika skador. Slitna synkronisatorer i sig orsakar inga skador på transmissionen. Efter en stund, blir det extra pumpning andra natur.
Steering Rack

annan Porsche 928 sarkasm är dess ökända rykte för läckande rack servostyrning. Servostyrning system för 928s är nästan omöjligt att hitta på en Wrecking gården. Om du har turen att hitta en som används, kommer prislappen överstiga $ 500. Slangar är de mest sårbara för läckor, särskilt i regioner med betydande seasonable förändringar, såsom Wyoming eller nordost. Kolla dina slangar för sprickor genom att pressa dem. Om de är hårda eller känns sprött, kommer de spricker snart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91241.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.