Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man installerar en matta Kit i en TR6

Den TR6 var en 6-cylindrig sportbil tillverkad i England av Triumph bilföretaget 1969-1976. Idag TR6 är en populär klassisk bil. Det finns massor av företag som erbjuder restaurering komponenter för modellen, som gjordes i mycket höga siffror. En del som ofta behöver bytas är TR6 s mattor, som med åren kan bli väldigt sliten. En ny matta kit är en viktig del av någon allvarlig TR6 restaurering. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
stjärnskruvmejsel
Avfettaren
Rags
Carpet Sound självhäftande
deadening
Saxar
Visa fler instruktioner

1

bort sätena. Luta sätena framåt och ta bort de två bakre skruvarna som håller platser till sätesskenorna. Ställ stolarna åt sidan. Ta bort skruvarna som håller sätesskenorna till golvet styrelser med en hylsa och ett spärrskaft. Det finns totalt fyra skruvar, två på framsidan och två på baksidan. Avlägsna den bakre inredningen. Den trim hålls på med små skruvar som tas bort med en stjärnskruvmejsel.
2

bort växelspaksknoppen genom att skruva loss den. Dra övergången stöveln och gummi isolator bort av växelspaken. Ta bort sidan njurarna som sträcker sig in i fotutrymmet och som skruvas till mittkonsolen med en skruvmejsel. Ta bort skruvarna som håller mittkonsolen till golvbrädorna med en socket och ratchet. Ta bort skruvarna som håller den övre kanten av mittkonsolen till instrumentbrädan. Dra ur mittkonsolen från bilen.
3

Ta bort den gamla mattan, dra upp och ut ur bilen. Majoriteten av mattor limmas på plats. De side kick paneler på den yttre väggen av foten brunnar hålls med skruvar som tas bort med en stjärnskruvmejsel.
4

Dra den ljuddämpande ut. Rengör brädorna och hela interiören ytan med avfettningsmedel och en ren och torr trasa innan du påbörjar installationen av den nya mattan. Limma nya ljuddämpande på baksidan av varje bit av mattan i mattan kit. Placera bitar av mattor ner på ljuddämpning och skär ljuddämpande att passa. Se till att du skär ljuddämpande lite mindre än mattan så att den inte syns när mattan är monterad i det inre.
5

Montera sidostyckena järnväg mattan på vardera sidan av det inre först. Dessa är de långa, tunna bitar som sträcker sig ner insidan av dörren fönsterbrädorna. Dessa bitar har en kant som måste stoppas och limmas till kanalen att lucktätningen bifogas. Spraya ett lätt lager av mattan lim på baksidan av mattan. Dra upp dörrtröskeln och sedan limma vinyl kanten av mattan ner på kanalen, installera dörren tätning när mattan är installerat.
6

Installera pjäs som går över kardantunnel där tunneln är bultad till brandväggen under instrumentpanelen. Använd mattan lim på baksidan av alla bitar av mattor. Installera mattan som täcker den bortre väggen i foten brunnar. Se till att när du installerar mattan bakom pedalerna att mattan inte kommer i vägen för fullt pedal resor. Du kan behöva trimma mattan lite för att få en perfekt passform. Montera sidopanelerna som skruvas fast på de yttre vertikala ytor av foten brunnar.
7

Montera de två bitarna över kardantunnel, se till att pjäsen med den bundna kanten är på topp och dölja oputsad pjäs. Installera mattor golvplattan som går under sätesskenorna. De flesta mattan kit kommer att ha hål i lämpliga platser för de bultarna som håller rälsen på plats.
8

Montera mattan över nödbromsen. Installera mattor i området bakom sätena och på insidorna av de bakre hjulhusen, garanterar att mattan bitar underlappning att bakre trim bitar nog att när de trim bitar sätts tillbaka mattan fångas under deras kanter.

9

tillbaka mittkonsolen. Det kan ta lite ansträngning för att få skruvarna för konsolen att rada upp ordentligt med hål i golvet och hålen i golvbrädorna. Dra åt bultarna med en hylsa och ett spärrskaft. Installera gummiisolator skift stöveln och skift stöveln. Installera sätesskenorna och sätena.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91039.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.