Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Plenum Removal för en 1988 Corvette

1988 års Corvette var den femte delen av C4 Corvette och det fjärde året för Bosch Tuned Port Injection. I TPI, var luft introducerades till motorn från en under-stötfångare luft scoop i spjällhuset och over-the-motor luftplenumet med löpare till insugningsröret. Detta upplägg gav en fin, ren look till motorn. Avlägsnandet av luftplenumet är nödvändig för att komma till EGR-ventilen, bränslefördelningsröret och bränsleinsprutningar, eller bränsle tryckregulatorn. Saker du behöver
stoppklossar
3/8-tums SAE hylsnyckelsats
3/8-tums Metric metrisk hylsnyckelsats
3/8-tums enhet internt Torx Hylsnyckelsats
Needle -tång
diverse skruvmejslar
Rena trasor
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en hård, hård och slät yta och dra åt parkeringsbromsen. Ställ stoppklossar under bakhjulet. Öppna huven och låt motorn svalna. Ta den negativa batterikabeln. Ta gasreglaget, gasspjäll (transmission kickdown) och kryssning styrkablar. Använd nål-tång för att ta bort klämmorna och skjut kabeln spärren på TV-kabeln. Ta bort kabeln hållaren vid plenumet. Ta bort de tre torx skruvarna på kabeln-hållaren, och flytta konsolen och kablarna ur vägen.
2

Ta bort luftfiltret och luftrenaraggregat. Med en skruvmejsel, ta bort klämman från luften böjlig slang. Avlägsna luften böjlig slang. Ta gasspjällssensorn och tomgång tryckluftsanslutningar kontroll, försiktigt så att inte skada kontakten eller sensorn. Med hjälp av en hylsnyckel, ta bort de fyra skruvarna som håller spjällhuset till plenumet. Lämna kylvätskeslangen på spjällhuset på plats. Spjällhuset kan röra sig tillräckligt för att ta bort plenumet.
3

Ta bort de två vakuumledningarna på höger baksida luftplenumet. Med hjälp av en T-40 Torx-fattning, ta bort de fyra skruvarna som håller fast höger löpare till plenumet och de sex bultarna som fäster rätt löpare till insugningsröret. Ta rätt löpare. Ta bort de fyra skruvarna som fäster plenumet till vänster löparen och ta bort plenumet. Ta bort de sex skruvarna för vänster löpare vid insuget och ta bort den vänstra löpare. Notera vilken längd bultar kom från vilket hål.
4

vända processen att installera. Byt plenum, löpare och spjällhuset packningar om de är skadade eller hårt och sprickbildning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90683.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.