Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man avkoda en Corvette VIN-nummer

Du kan lära dig nästan allt du vill veta om en Chevrolet Corvette från dess fordonets chassinummer (VIN). Numret som ligger i det nedre högra hörnet av den främre vindrutan stater där bilen är gjord, när den gjordes, den modell av Corvette och bara om alla andra användbara fakta du behöver veta om bygget av fordonet. Även om det kan se ut som ett virrvarr av siffror, varenda siffra eller bokstav har ett syfte. Instruktioner
1

Leta efter en landskod. Beroende på året för din Corvette, kanske du eller kanske inte har en landskod. Från och med 1981 alla Chevy Corvette bilar börjar med en "1", vilket innebär att de är byggda i USA. Dessförinnan stod den "1" vid början av VIN för General Motors. Fordon tillverkade före 1981 har 13 siffror, medan fordon som tillverkats efter har 17.
2

Titta på den andra siffran. Det är en "G." Detta står för General Motors. Det tredje tecknet är en "1." Detta är den Chevrolet produktlinje nummer. Den fjärde siffran är en "A" för fasthållningsanordning för passagerarna, och det femte tecknet är en "Y." Detta för Corvette-modellen ID.
3

Kolla in den sjätte och sjunde numret. Detta kommer att vara 87, vilket står för "Coupe." Visa den åttonde nummer. Detta representerar motortypen. Den nionde siffran är kontrollsiffra, som kommer att variera, och den 10: e positionen är en bokstav som representerar årsmodell.
4

Titta på 11th numret. Detta antal utgör monteringsfabriken. Detta är förmodligen kommer att bli en 5, vilket är den Bowling Green monteringsfabrik i Ohio. De sista sex siffrorna är build sekvensnummer och kommer att variera från bil till bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90360.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.