Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man tar bort den bakre stötfångaren Cover från en Corvette

I C3-generationen Chevrolet Corvette spännde över åren från 1968 till 1982. År 1973 var den främre Corvette stötfångaren ändrats från en Chrome arrangemang till en uretan stötfångarhöljet för att möta de nya federala kraschen standarder. År 1974 var de nya uretan omslag standardutrustning på både främre och bakre stötfångare. En ny bakre gummidämpare stil med en integrerad spoiler dök upp i 1980 och fortsatte genom 1982 års modell. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Penetrerande smörjmedel
skiftnyckel set
Cutoff hjul
Die kvarn
sandpapper
fil
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på en plan yta, öppna batterifacket placerad bakom förarsätet och koppla loss minuskabeln från batteriet.
2

Ta bort de fyra bakre lampglas och registreringsskylt, med en stjärnskruvmejsel. Spraya genomträngande vätska på skruvarna som håller lamphuset till stötfångaren och låt dem stå i 15 till 30 minuter.
3

bort de lätta husen och tuck kabelnätet inne stötfångare öppningar . Ta bort de två skruvarna som håller licens-plattan-ljus fäste och dra uttaget ur vägen.
4

krypa under bilen och spraya penetrerande smörjmedel på stötfångaren fästelement. De är placerade runt sidorna och toppen av stötfångaren. Använd en skiftnyckel för att ta bort muttrarna från fästen.
5

Använd en cutoff hjul fäst vid en die grinder om fästelement är alltför rostig för att ta bort med en skiftnyckel. Placera hjulet mellan stötfångaren sömmarna och försiktigt skära fästena runt hela stötfångaren. Ta bort locket gummidämpare och den återstående delen av fästelement från montage-flänshålen.
6

Avlägsna eventuell färg från flänsen med sandpapper. Grov upp ytan med en liten fil eller grovt sandpapper för att säkerställa de följer bindemedel till ytan vid montering av nya ersättande stötfångaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90738.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.