Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1969 Corvette Cabriolet Options

Den 1969 Corvette cabriolet anlände under ett år då Chevrolet designers och ingenjörer försökte korrigera irriterande problem noterades av förare och tryck likadana. En av Chevrolets C3 (tredje generationen) Vettes, skröt sportbil en ofattbar 40 optioner i 1969, den konvertibla själv är ett alternativ. Även efter 1969 många av alternativen blev standard, hade '69 köpare att betala för dem. Motorer
p Det fanns sju kraftverk alternativ för '69 Corvette. Det var en 350ci med lika många hästar, men de 427ci motorerna var mer attraktiv. De varierade i kraft 400-430 hästar. Sällsynta och mest kraftfulla av alla var speciell i aluminium L88 427ci, med 435 hästar. Köpare kan ha det för lite över $ 4700, vilket kan förklara varför endast två L88s såldes
p Det fanns också tre valfria transmissioner att välja mellan i både manuella och automatiska, även om fyra-växlad manuell var den mest. populär i särklass. Drygt 78% av 1969 Corvetter hade denna överföring. Addera Exterior

ett särskilt attraktivt alternativ var den nya silver-lackerad metall med krom kant louver trim, bifogas fyra vent galler bakom Corvette framhjul. Däck med rött, vitt eller upphöjda vita bokstäver var ett annat alternativ. En extra hardtop fanns tillgängliga för konvertibler, samt en vinyl täcker för toppen.

En av de mest eftertraktade alternativ var N14 sidomonterade avgasrör. Består av en lång kromade ovala ljuddämparen, det gjorde för en mer muskulös utseende och ljud. Om 4355 Corvetter med från-den-fabriken sidomonterat avgasrör såldes, men GM sålde byggsatser för år efteråt.
Colors

1969 s 'Vette kom tio färger, de flesta av dem heter för tävlingsbanorna: Kan Tuxedo Black, är vit, Monza röd, Cortez Silver, LeMans Blå, Riverside Gold, Fathom Grön, Daytona Yellow, Burgundy och Monaco Orange. Matchning och samordna interiören var tillgängliga.

Eftersom marknadsförare trodde svarta Corvetter inte skulle sälja, skulle 1969 bli det sista gången för sju år att bilen kom från fabriken i svart.

Interiör

Interiör alternativ för '69 Vette cabriolet verkade fokuserade mestadels på komfort. Utan tvekan den mest uppskattade alternativet var tilt-teleskopisk rattstång som gjorde sittbrunnen lite mer bekväm genom att låta förarna att justera ratten. Den valdes av 25 procent av Corvette köpare.

Andra alternativ ingår en AM /FM-radio eller stereo, lädersäten istället för vinyl, elektriska fönsterhissar, luftkonditionering, en bakre bakruta, transistor tändning och ett larmsystem . Tack vare nya federala bestämmelser, var nackstöd en erforderlig "alternativet." Addera Kontroll

Chevrolet rundade ut '69 Corvette alternativ genom att erbjuda servostyrning, en speciell front och bakre fjädring, bromsar makt och motorvärmare. En kraftig koppling och Positraction bakaxel fanns också. Positraction var GM: s varumärke för en differentialbroms. Genom att dela motoreffekt mellan axlar eller skicka vridmoment till långsammare-spinnrock, hindrade Positraction bilar från spinning sina hjul i låg-dragning omständigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90755.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.