Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1967 Mustang Alternativ

Facing ökande konkurrensen från General Motors, Chrysler och American Motors, omgjorda Ford Mustang för 1967 produktion året. Amerika förälskade med ponny bilar men längtade efter mer makt. Av denna anledning var det big block "Thunderbird Special" 390 motor som monteras i Mustang för första gången. Men ville Ford att säkerställa att Mustang fortfarande kan anpassas direkt från fabriken av konsumenterna. Som ett resultat, var Mustang erbjuds med ett antal olika alternativ. Exteriör

mest dramatiska yttre alternativet var Exterior Decor Group, som bestod av krom wheelwell lister, en louvered huva med integrerade blinkers, krom gjutning längst ner på den bakre vindrutan (standardutrustning på Fastback) och en pop-up-gas skydd i stället som en twist-off-förslutning. En vinyl tak var tillval endast på hardtop-modellen, och fanns i endast två färger: svart och pergament. Tre ytterbackspeglar erbjöds av Ford återförsäljare: a passagerarsidan avlägsen spegel, en kulformad sidan spegeln och en förlängd spegel för bogsering. Andra exteriöra tillval ingår färgat glas, en bakre däck pakethållare och krom rocker panel gjutning. Addera Interiör

tillval deluxe interiör paket ingår en metall bricka i mitten av varje framsätet, krom dörrpaneler och krom paneler instrumentpanelen. En träliknande rimed ratten var också extra utrustning, och för första gången, var Mustang tillgängliga med en tilt rattstång. Även om inte ett populärt alternativ, var 1967-modellen finns även med en bänk i motsats till två skålade säten.
Motorer

1967 modellerna var utrustade med en 120-hästkrafter 200 sexcylindrig motor som standardutrustning. Endast två motorerna var frivilligt 1967, den 289 och 390. Den 289 var dock tillgänglig i tre konfigurationer. De två-fat förgasare 289 producerade 200 hästkrafter. Den fyra fat förgasare 289 producerade 225 hästkrafter. En särskild högpresterande 289 producerade 271 hästkrafter. Det också var utrustad med en fyra-FAT förgasare. Det 390 var ett nytt tillägg till Mustang 1967, och producerade 320 hästkrafter med en fyra-FAT förgasare.
Transmissioner

En tre-växlad manuell växellåda var standard Utrustning för alla utom den högpresterande 289 och 390 motorer. En fyra-växlad manuell var frivillig för alla men 200 motorn. En tre-växlad automatlåda fanns tillgängliga för alla motorer.
Andra alternativ

Övriga alternativ ingår luftkonditionering, främre skivbromsar, en varvräknare, en radio under huven och bagageutrymmet lampor, ett handskfack lås, varvtalsreglering, en elektrisk klocka, bromsar makt och servostyrning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90909.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.