Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur du ändrar ett insugningsrör för en 4bbl Carb på en 1965 Mustang

Endast en åtta-cylindrig motor erbjöds i 1965 Mustang, den 289. Standardutrustning 289s var utrustade med en två-FAT förgasare. Dock var en fyra-FAT förgasare ett alternativ. Byte från en två-fat till en fyra-FAT förgasare är en vanlig högpresterande modifiering. En fyra-FAT förgasare inte bolt till ett två-fat insugningsröret, så en fyra-fat grenrör måste installeras. Byta grenrör är en ganska enkel process, men räkna med att spendera ett par timmar för att slutföra jobbet. Saker du behöver
skruvnyckel
Insexnyckel
Hylsnyckel fogmassa
Termostatpackning
Motor avfettningsmedel
Luddfria rag
insugningsröret packningar
Four-FAT förgasare spacer packningar
Kylvätska
Visa fler instruktioner
Demontering av befintlig Manifold
1

Sänk vätskenivån i kylaren genom att lossa skruven vid botten av radiatorn med en U-nyckel. Vätskenivån kan iakttas genom kylarlocket öppning. Tappa bara tillräckligt med vätska så att vätskenivån sjunker under vattenpumpen.
2

Lossa spänningen på klämman som håller den övre kylarslangen till termostathuset på framsidan av insugningsröret med en insexnyckel och dra slangen från huset.
3

Ta båda termostathuset s fästbultarna med en hylsnyckel och dra huset från grenröret.

4

Dra termostaten ur insugningsröret, sedan in termostaten i läge inom fyra fat grenrör. Applicera fogmassa till en ny termostat packning, sedan placera packningen över termostaten. Placera termostathuset på packningen, sedan installera och dra åt husets två bultar med en hylsnyckel.
5

Dra avluftningsslangen på baksidan av förgasaren spacer. Förgasaren spacer är metallplattan mellan förgasaren och insugningsröret.
6

Dra enda tråd av kylvätsketemperatur sändande enheten. Den sändande enheten är på toppen av förarsidan av insugningsröret, mot framsidan av grenröret.
7

Vrid kylvätsketemperatur sändande enheten i en moturs med en skiftnyckel tills enheten lossnar från grenröret, dra åt enheten i samma port på fyra fat grenrör.
8

Bänd liten metallklämma som säkrar gasreglaget länkstången på förarsidan av förgasaren av kopplingen, dra sedan stången ifrån gaspedalen länkning.
9

Ta bort muttrarna placerade vid varje hörn av förgasaren med en hylsnyckel, lyft sedan förgasaren från grenröret.

10

Demontera insugningsröret s fästbultarna med en hylsnyckel, tryck sedan på grenröret mot baksidan av motorn tills grenröret rensar distributören och lyft grenröret av motorn.

Installera Fyra Barrel Manifold
11

Ansök motorn avfettningsmedel till fördelarens passytor på båda topplocken och på framsidan och baksidan av motorn. Torka därefter av med en luddfri trasa för att avlägsna alla avlagringar.
12

Applicera fogmassa till de nya packningar insugningsröret, sedan placera packningarna på motorn. Sänk försiktigt ner insugningsröret på packningarna för att undvika att störa dem, sedan installera och dra åt fördelarens fästskruvar med en hylsnyckel.
13

Placera en ny fyra-FAT förgasare spacer packningen på motorn, sedan sänka fyra-FAT förgasare spacer på packningen. Placera en andra spacer packningen på toppen av distansorganet. Använd inte tätningsmassa på antingen spacer packningar.
14

Sänk förgasaren på förgasaren spacer, dra åt varje förgasaren fyra muttrar med en hylsnyckel.
15

För in spetsen på gaspedalen länkstången i förgasaren är gasspjället koppling, tryck spärren på kopplingen för att säkra den.
16

Tryck kylvätsketemperatur sändande enhetens tråd på toppen av aggregatet .
17

Tryck vent slangen på baksidan av förgasaren spacer.
18

Skjut den övre kylarslangen på termostathuset och dra åt klämman på slutet av slangen med en insexnyckel.
19

Häll kylvätska i kylaren tills full.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90466.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.