Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Ford Fordon av 1940-talet

I början av 1900-talet, utvecklade Henry Ford en monteringslinje för att producera bilar som var överkomliga för den genomsnittlige medborgaren. Ford Motor Company är ett av de större bilföretag i USA. Under 1940-talet, ridit bolaget många svårigheter inklusive världskriget och dödarna av ledarna Edsel och Henry Ford. I slutet av årtiondet, hjälpte Henry Ford II vitalisera kämpande företaget med införandet av nya bil-och lastbilsmodeller. Ford Deluxe och Super Deluxe

Ford började tillverka sin Deluxe raden av bilar i 1938. Denna modell ingår tre linjer: Special, Deluxe och Super Deluxe. 1940 modellerna kom i en mängd olika organ stilar inklusive konvertibler, stationsvagnar, kupéer och sedaner. År 1941 har företaget uppdaterat och moderniserat designen. Designers försökt att göra bilen flashier och slankare. De byggde en bredare kropp med en mer framträdande fram och bakskärm. Dessa bilar innefattade även en tredelad galler med en lång mittsektion. Den Deluxe hade en platt V8 motor. Efter kriget fortsatte Ford producera denna stil fram till 1949. Denna modell är ett populärt samlarobjekt idag.


Militärfordon i 1942, tvingade den federala regeringen bolaget att stänga produktionen av civila fordon för att fokusera på att producera krig material. Från 1942 till 1945 producerade Ford jeepar, M-4 tankar och B-24 bombplaner. Det tillverkas allmänt ändamål jeepar för alla grenar av försvaret. Flygvapnet investerat $ 2 miljoner i anläggningar och utrustning för att tillverka bomber. Vid 1944 producerade bolaget nästan hälften av alla B-24s som gjordes.
F-seriens lastbilar

Början i 1947, företaget skiftat fokus att producera en rad av lastbilar som skulle kunna konkurrera med Chevrolet. Under ledning av Henry Ford II, försökte designers för att skapa en ny lastbil serie med en modern look. Ringde F-serien, debuterade denna linje 1948. Det erbjuds både lätta och tunga lastbilar med olika chassin och kombinationer hytt utformad för att tilltala alla typer av konsumenter. Företaget omgjorda hytten med ny front-end plåt. Andra funktioner som ingår fyrkantig front och bakskärmar, ett stycke vindrutan och en framstående bar galler på framsidan. F-serien har utvecklats under de senaste 60 åren och är fortfarande populärt i dag. Addera '49 Ford

'49 Ford hjälpte modernisera och vitalisera bolaget som decenniet kom till ett slut. När välståndet återvände till efterkrigstidens Amerika, blev anpassar fordon populär. Den låga, eleganta stil av '49 tillät dessa entusiaster att modifiera dessa bilar för att passa deras personliga smak. Detta auto hade en platta-sida utformning, vilket innebär att dess kropp, fendrar främre och bakre panelerna kvartalet bildade en obruten linje från grillen till bakljus. Andra funktioner som ingår en kula-nosed front, rymlig interiör, chrome guldkant runt front-end grill och horisontellt bakljus. Bilen kom i en mängd olika stilar inklusive kupéer, konvertibler, sedaner och kombibilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90885.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.