Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1969 Oldsmobile Cutlass specifikation

1969 års Oldsmobile Cutlass var en tredje generationens modell av Cutlass linjen, som ursprungligen infördes 1961. Den 1969-modellen debuterade bara några trimändringar, med den stora förändringen är införandet av nya överföringsledningar alternativ. 1969 Oldsmobile Cutlass anses vara en klassiker av många entusiaster muskel bil och ofta presenterat hos klassisk bil visar över hela USA. Transmission

1969 Oldsmobile Cutlass specs erbjöd inga förändringar från 1968-modellen med undantaget en treväxlad Turbo Hydra-matic 350 transmission, som tillsattes som ett alternativ. Standarden front V8 stil motor med hydrauliska ventillyftare presenterade 310 hästkrafter och 4.800 varv per minut. 1969 Oldsmobile Cutlass hade förmågan att gå från 0 till 60 mph på strax under 5,6 sekunder, och toppfarten var 180 km /h med en 10:08 hästkrafter i förhållande till vikt.
Color Options

1969 Oldsmobile Cutlass färgalternativ var ungefär som de av dess 1968 föregångare, med tillägg av några olika nyanser. Även om vanliga färgalternativ såsom Ebony svart återstod, gick nyanser av vitt från Provincial vitt till Cameo, som var bara en touch ljusare nyans. Som vissa nyanser gick ljusare, andra nyanser ersätts med modernare, rikare färger. Ivory ersattes med en mer modern nyans av Platinum silver, och traditionella mörkröda nyanser av Burgund ersattes av Crimson och Burgundy Mist.


Design Specifikationer 1969 års modell Oldsmobile Cutlass bibehållit många av de vanliga funktionerna som presenteras på 1968 års modell, inklusive den nu varumärket split galler huva med vertikala streck och vertikala bakljus. På grund av nyligen genomförda federala säkerhetsbestämmelser, presenterade 1969 Oldsmobile Cutlass nackstöd som standardutrustning. Tändningslåset har också flyttats från instrumentpanelen till rattstången så att ratten skulle låsas när den inte används. Förutom den "S" stil kropp, erbjöd 1969 även Cutlass vagnen stil som kan rymma upp till sex personer utöver det konvertibla modell som erbjöd en hård topp avtagbart tak.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90850.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.