Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

DIY Jaguar XKE Cabriolet Restaurering

Infördes 1961, var Jaguar XKE cabriolet en milstolpe i historien om Jaguars och sportbilar. Den eleganta och kraftfulla kropp har en distinkt, flytande design. Det XKE har en kraftfull 3,8-liters twin cam sex motor ger 265 hk, innovativa 4 skivbromsar, och nådde topp hastigheter på 150 km /h, vilket var snabbare än någon annan vård i produktionen vid den tidpunkten. Bilen kostade $ 5595 när den först kom ut 1961, vilket var halva priset av en Ferrari och bara några få dollar mer än en Corvette, som båda ut-utfört. JAG E-type restaureringar kan ge en god avkastning på en utmärkt bil. Akta dig för rost, komplexa elektronik och potentiellt dyra reparationer och reservdelar. Saker du behöver
$ 30.000 - $ 50.000 för delar och utrustning | Garage att lagra och lägga ut delar
Svetsutrustning
Auto rotisserie
Angle Iron Cross stag
original karossdelar som behövs
Original läder som behövs
ursprungliga elektriska komponenter som behövs. Om du inte är orolig för att återställa ditt XKE kommer alla originaldelar, så du kanske överväga att byta fönster växlar, dörrlås, och säkringar med moderna komponenter.
Anti-rust grundfärg
Original Jaguar måla
Visa fler instruktioner
1

inspektera din Jaguar XKE cabriolet för rost. Skönheten i konstruktionen kan motsäga det faktum att rosten äter bort golvbrädorna och paneler kropp. Reparera rostskador kan kräva att hela bilen isär, inklusive karossdelar, styrelser golvet och underrede. Otillräcklig lapp bara gör det stökigare på grund av överdriven Bondo som nu måste tas bort. Den XKE Roadster är särskilt känsliga.
2

Demontera motorn för full tillgång till kroppen för att ersätta rostiga-out delarna. Använd en automatisk rotisserie som gör att du kan justera bilen i alla vinklar utan att behöva krypa under, på ryggen. Detta verktyg kommer att spara tid och pengar. Ta bort fläckar i golvbrädorna, paneler kropp, inredning, och var som helst på kroppen för att avgöra behovet av att helt plocka isär bilen för att komma åt all rost-drabbade areas.and se till att din nya karossen kommer att pågå.
Sida 3

Svetsa vinkeljärn korset stag i ramen för den XKE roadster innan du tar bort stora delar av bilen för att stabilisera ramarna och bibehålla formen så att du kan sätta Jaguar XKE cabriolet ihop igen lättare själv . Lay delarna i ett organiserat sätt och loggar dem.
4

Byt golvplattan, eventuellt upphävande du behövs för att ta bort, panelerna som trösklarna är fästa, en hög risk rost område, fot brunnar med nya paneler plug svetsning samma hål som borrats ut för att ta bort golvet eller andra paneler och kroppsdelar.
5

Prime kroppen och paneler med anti-rost Prime och montera samtliga stycken enligt schemat du lade ut. Du kan behöva hålla flytta runt dem för att få dem alla att passa ordentligt igen, vilket innebär att huven, dörrar och fönster stängs.
6

byta ut fönstret växlar, dörrlås, och säkringar med moderna delar. Dessa fungerar mycket bättre och upprätthålla kosmetisk integritet. Den mycket hållbara ursprungliga läder och säten, utom i fruktansvärda skick, helt enkelt måste rengöras och bytas. Träet dash är bättre med en hög lack istället lackering eftersom många tror att originalet är betydligt mer attraktiv.
7

Begär ett äkthetsintyg från Jaguar Heritage. Det faktum att siffrorna på motorn matchar originalet fordonet ökar värdet på din XKE roadster avsevärt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90835.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.